ASU Poli a câștigat turneul „Fotbal fără patroni” după un meci decisiv cu Voința Sibiu. FC Argeș s-a clasat pe trei

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 11 Jan. 2015, 10:19 Special

ASU Politehnica Timișoara e prima laureată a turneului „Fotbal fără patroni”, care a adunat la Sibiu proiectele fotbalistice din țară susținute de suporteri. Alb-violeții s-au impus cu 3-0 în duelul decisiv cu LSS Voința, însă în ciuda scorului partida a fost palpitantă până spre final.

Fotbalul curat dorit de ultrași și-a găsit casă bună sâmbătă la Sibiu. Dacă până acum suporterii admirau cum din diferite colțuri ale țării se nasc cluburi după modelul dorit de ei, în premieră aceste echipe cu mai multă sau mai puțină tradiție s-au reunit pentru un eveniment deosebit. FC Vaslui 2002, răspunsul la colapsul echipei lui Porumboiu, FC Argeș 1953, replică la „cazul Penescu” și gazda LSS Voința Sibiu, grupare apărută după dispariția fostei divizionare A din „Orașul președintelui”, au răspuns prezent pe parchetul Sălii Transilvania. Alături bineînțeles de ASU Politehnica, povestea timișoreană privită deja ca un succes. Motivul? Aceeași fani, care într-o zi de iarnă au străbătut în număr mare, circa 200, cei aproape 300 de kilometri ce leagă Capitala Banatului de fosta Capitală Culturală Europeană pentru a-și vedea favoriții într-un turneu de sală până la urmă amical între echipe de eșalonul al patrulea. Altădată rivale în lupta pentru titlu, Vaslui și Timișoara învață pașii de jos.

Deși sala nu a fost arhiplină, ea a fost populată de asemenea de galerii generoase de la Vaslui și Pitești, pe lângă prezența numeroasă a susținătorilor Voinței. De altfel clasamentul final a fost făcut parcă după mărimea galeriei. ASU Poli și echipa Sibiului aveau să ofere practic „finala” competiției desfășurate în sistem fiecare cu fiecare, după ce ambele le-au învins pe FC Argel și Vaslui.

Suspansul nu a lipsit. Tulcan a deschis scorul pentru timișoreni în prima repriză, pentru ca gazdele să pună apoi o presiune imensă. Burtic a apărat excelent însă, iar alteori bara s-a opus unui scor egal favorabil amfitrionilor datorită golaverajului. În ultimele minute, Făgețan avea să ducă rezultatul la 3-0 printr-o dublă. Al doilea gol a fost din serviciul elegant al lui Adi Ilie. Fluierul final a adus „invazia” terenului de către timișoreni, aplaudați însă la scenă deschisă de public, departe de casă, în inima Ardealului, pentru spectacolul oferit în tribune. Petrecerea a continuat pentru fanii tuturor echipelor implicate, care nu au ratat ocazia de a se cunoaște mai bine.

Evenimentul a avut parte și de o clasică premiere, în care s-au acordat cupe și s-au imortalizat momente unice. Pe locul 3 s-a clasat FC Argeș, care a înregistrat o singură victorie, contra Vasluiului, scor 6-2. Golgheterul competiției a ieșit alb-violetul Ionuț Vucea, cu șase reușite în primele două partide. Anul viitor turneul echipelor născute pentru fotbalul iubit de suporteri va fi organizat pe Bega.

VEZI o GALERIE FOTO de la turneu

Rezultatele turneului „Fotbal fără patroni” (Sibiu, 10 ianuarie):

Meciul 1: FC Argeș 1953 Pitești vs. LSS Voința Sibiu 3-4
Meciul 2: ASU Politehnica Timișoara vs. FC Vaslui 5-4
Meciul 3: FC Argeș 1953 Pitești vs. ASU Politehnica Timișoara 3-4
Meciul 4: LSS Voința Sibiu vs. FC Vaslui 7-1
Meciul 5: FC Argeș 1953 Pitești vs. FC Vaslui 6-2
Meciul 6: Voința Sibiu vs. ASU Politehnica Timișoara 0-3

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 11 Jan. 2015, 10:19 Special
Pe aceeași temă