Apar două echipe după dispariția FC Brașov. Negocierile dintre ACS Steagu Roșu Brașov și LSS s-au blocat, iar fiecare continuă cu proiectul său

Marius ANGHEL 06 Jul. 2017, 12:40 Special
Apar două echipe după dispariția FC Brașov.** Negocierile dintre ACS Steagu Roșu Brașov și LSS s-au blocat, iar fiecare continuă cu proiectul său

După câteva întâlniri între oficialii echipei ACS Steagu Roșu Brașov (Liga 4) și cei de la Liga Suporterilor Stegari (LSS) în care s-a discutat despre un proiect comun pentru formarea unei echipe la Brașov, în urma dispariției FC Brașov, care se va întâmpla în această vară, cele două părți nu au ajuns la un acord.

În aceste condiții, cel mai probabil, cele două părți vor merge pe propriul drum. Cei de la Liga Suporterilor Stegari (LSS) sunt pe ultima sută de metri cu actele pentru înființarea noii societăți, care se va numi FC „SR” Brașov (FC „Steagul Roșu” Brașov), în câteva zile vor avea loc alegeri pentru funcția de președinte, după care dosarul va fi depus la AJF Brașov.

„Am pornit la drum cu un proiect pe model socios, în care să fie implicați toți suporterii activi, atât din punct de vedere financiar cât și decizional. Mergem mai departe cu proiectul nostru, în câteva zile vor ieși și actele și vom putea depune dosarul la AJF Brașov. Eu sper să fim acceptați în Liga a 4-a, pentru că în alte județe s-a putut, așa cum a fost cazul celor de la U Cluj, Petrolul, Farul sau Oțelul. Ne dorim să promovăm încă din primul an și cred că putem asigura un buget corespunzător. Am avut mai multe întâlniri cu membrii înscriși pe platforma steagunumoare.ro și pot spune că suntem în grafic. Este un proiect transparent în care îi așteptăm pe toți cei care iubesc această echipă să vină lîngă noi. În curând vom organiza și alegeri pentru funcția de președinte, totul la vedere, democratic. Vom prezenta proiectul nostru și autorităților locale, dar și oamenilor de afaceri”, a spus, pentru Monitorul Expres, Horațiu Culcear, președintele LSS.

Lucian Petre, Andrei Șanta și Horia Popa, la FC „SR” Brașov

Un prim fotbalist care și-a dat acceptul să joace la FC „SR” Brașov este fostul mijlocaș al „stegarilor”, Horia Popa.

Pentru postul de antrenor varianta ar fi Andrei Șanta, fostul jucător și antrenor cu portarii de la FC Brașov. „Le-am spus suporterilor că îi ajut cu mare plăcere, oricând și oricum”, a spus Șanta, care ar prefera însă să fie antrenor cu portarii.

Pentru postul de antrenor principal a fost ofertat o altă glorie a FC Brașov, Lucian Petre, care s-a despărțit de Precizia Săcele și e onorat să preia noua echipă susținută de suporterii stegari.

Steagu Roșu ar vrea direct în Liga a 3-a

Și cei de la ACS Steagu Roșu Brașov vor să continue activitatea la nivelul Ligii a 4-a. Mai mult, în ultimele două săptămâni, oficialii acestei echipe au avut mai multe întâlniri cu oameni de afaceri. În cazul în care vor putea construi un buget corespunzător, cei de la ACS Steagu Roșu vor să depună o cerere la FRF pentru a fi primiți în Liga a 3-a!

„Dacă discuțiile se vor concretiza și vom putea asigura un buget pe măsură, ne putem gândi și la Liga a 3-a. Dacă se va putea bine, dacă nu, noi ne vom continua activitatea în liga județeană. În câteva zile vom ști clar situația”, spun cei de la Steagu Roșu Brașov.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 06 Jul. 2017, 12:40 Special
Pe aceeași temă