Derby-ul Brașovului, încheiat la egalitate! Suporterii „stegari” au boicotat jocul și și-au încurajat favoriții din stradă

Marius ANGHEL 30 Oct. 2017, 13:22 Ligi județene

Derby-ul din Liga a 4-a dintre ACS Steagu Roșu și AS SR Brașov va rămâne în istoria fotbalului brașovean. Primul duel dintre cele două echipe s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, după un joc extrem de disputat, cu puține realizări, cu multe greșeli din ambele părți.

Din păcate, un astfel de meci, așteptat cu mult interes la Brașov, nu a avut parte și de spectacol în tribune. O decizie aberantă a gazdelor de a stabili cele mai scumpe bilete (30 de lei) din sportul brașovean la un meci de Liga a 4-a!? a făcut ca în tribune să fie doar circa 150 de spectatori! Tot cam atâția au rămas în afara stadionului ICIM, pe strada Cocorului, de unde fanii „stegari” și-au încurajat pe tot parcursul meciului favoriții, iar la final jucătorii AS SR-ului au fost așteptați de aceștia la porțile stadionului unde s-a cântat minute în șir.

„Vreau să îi felicit pe suporterii noștri și le mulțumesc că au fost alături de noi. Am simțit încurajările lor pe tot parcursul meciului. Chiar îmi pare rău că nu am putut să le oferim o bucurie. Trebuia să câștigăm acest joc”, a spus, citat de Monitorul Expres, Horia Popa, la finalul jocului.

Egal pentru Precizia

Lovitura de începere a meciului disputat pe stadionul ICIM a fost dată de Petre Cadar, fostul mare jucător la Brașovului. AS SR a început bine, a înscris repede prin Fânariu, după o acțiune în flancul drept a lui Horia Popa. Putea fi chiar 2-0, dar Cocan nu a nimerit spațiul porții, după care a urmat o cădere inexplicabilă a oaspeților. Gazdele au prins curaj, au început să urce în atac, iar ocaziile la poarta lui Mutu nu au întârziat să apară, în special prin Mihai Csere, un atacant care le-a dat mult de furcă fundașilor echipei suporterilor. O fază controversată a avut loc în minutul 37, atunci când Cojocaru a reluat din apropiere, Mutu a respins, iar gazdele au cerut insistent gol, susținând că mingea a depășit spațiul porții.

Repriza secundă a început cu o ratare uriașă a aceluiași Csere, cel care avea să aducă egalarea cu un șut la colțul lung în minutul 59. Elevii lui Petre Lucian au încercat să atace, însă fără mari realizări, pe fondul unei prestații mai mult decât modeste a câtorva jucători care au părut copleșiți de presiunea jocului. Totul se putea schimba în ultimele minute, atunci când portarul Ionuț Murariu a închis poarta cu câteva parade incredibile. Murariu a respins în transversală mingea șutată din lovitura liberă de Horia Popa, după care s-a opus la reluarea din patru metri a lui Oprea! Același Murariu a respins torpila lui Poenaru, iar Dumitraș a reluat peste transversală după un corner.

S-a încheiat 1-1, al doilea pas greșit al AS SR -ului în acest campionat, rezultat de care a profitat Precizia Săcele, echipă care a urcat pe primul loc, la egalitate de puncte cu AS SR Brașov.

Hîrlab: „Și la Săcele vom juca la fel”

La finalul jocului, Adrian Hîrlab, antrenorul celor de la ACS Steagu, a spus că rezultatul este unul echitabil. „Un punct meritat, după un joc de uzură, cred că rezultatul este pe deplin meritat. Felicit jucătorii pentru efortul depus și cred ca pe viitor putem face o figură frumoasă. De trei săptămâni am pregătit acest meci, știam că dacă jucătorii vor da totul pe teren vom obține un rezultat favorabil. Nu a fost presiune, pentru mine a fost doar un simplu meci de campionat. Mergem și la Săcele să jucăm la fel, noi tratăm fiecare joc la victorie”, a spus Hîrlab, citat de Monitorul Expres.

Petre Lucian: „Multe greșeli și multă nesiguranță”

În schimb, Petre Lucian a fost extrem de dezamăgit de prestația palidă, în multe momente ale jocului, a echipei sale. „A fost un joc pe care nu am știut să-l gestionăm cum trebuie. A avut 1-0, dar nu am știut să gestionăm cum trebuie acest avantaj. Mult prea multe greșeli neforțate și multă nesiguranță. Cred că presiunea acestui meci și-a pus amprenta pe evoluția mai multor jucători. O luăm de la zero. Cu multă muncă și seriozitate lucrurile vor intra pe un făgaș normal. Campionatul este lung, este doar un pas greșit al nostru, important este să depășim această sincopă cu maturitate”, a declarat Petre Lucian.

Unul dintre jucătorii celor de la AS SR care nu a dezamăgit în acest joc, a fost mijlocașul Horia Popa. „Din păcate, nu am reușit să câștigăm acest meci. A fos un meci de luptă, pe un teren greu. Din păcate, atâta s-a putut. Îmi pare rău că nu am câștigat acest meci, în primul rând pentru suporteri și le mulțumesc că au fost alături de noi chiar dacă nu au intrat pe stadion. Vreau să terminăm turul campionatului pe primul loc”, a spus Horia Popa.

După 11 etape desfășurate în campionatul Ligii a 4-a Brașov, PReciia Săcele se află pe primul loc, cu 29 de puncte, tot atâtea câte are și AS SR Brașov. Podiumul este completat de Olimpic Zărnești, cu 27 de puncte. ACS Steagu Rușu Brașo se află pe locul 6, cu 19 puncte.

Rezultatele înregistrate în etapa a 11-a:

Colțea Brașov – Precizia Săcele 0-2
Carpați Berivoi – Aripile Brașov 6-2
Cetatea Homorod – Chimia Orașul Victoria 2-6
Olimpic Voila – Olimpic Zărnești 0-4
ACSM Codlea – Inter Tărlungeni 0-1
Inter Cristian – Voința Hurez  17-0
ACS Steagu Roșu Brașov – AS SR Brașov 1-1
Avântul Dumbrăvița – Prietenii Rupea  3-0

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ și Marian DIMA

Marius ANGHEL 30 Oct. 2017, 13:22 Ligi județene
Pe aceeași temă