Retrospectiva etapei a 21-a din C 6

15 Apr. 2012, 15:31 Microscop
Retrospectiva etapei a 21-a din C 6

Liderul Corona Brașov a reușit o victorie în extremis în ultimul minut al timpului regulamentar, desprinzându-se în fruntea clasamentului C 6 și se pare că ecuația promovatei din această serie este rezolvată. Nu trebuie uitat totuși faptul că mai sunt de jucat câteva meciuri, care pot întoarce situația, în ceea ce privește echipa care va promova.

Avântul Reghin – „U” II Cluj 0-0

Deși în jocurile de verificare, echipa din Reghin a arătat că are potențial și poate obține puncte indiferent pe terenul care își dispută jocurile. Și de această dată echipei reghinene i-a lipsit „avântul” remizând pe teren propriu cu studenții mici de pe malul Someșului. În urma remizei, cumulate cu înfrângerea celor de la Tărlungeni, studenții clujeni au rămas pe cea de-a treia treaptă a clasamentului seriei C 6, cu 37 de puncte, pe când Avântul Reghin sunt poziționați pe locul 8 cu 32 de puncte.

Unirea Florești – Unirea Tărlungeni 3-1 (3-1)
Cârstean (14, 41), A. Kelemen (38) / Brujan (19)

Dușul rece din etapa trecută în fața Olimpiei Satu Mare a trezit gruparea condusă de pe banca tehnică de George Ciorceri. Pe municipalul turdean, cei prezenți au văzut în prima parte patru goluri, iar în repriza secundă au fost văduviți de alte goluri. Cârstean prin dubla semnată în minutele 14 și 41 și golul lui A. Kelemen au semnat victoria echipei care evoluează pe malul Arieșului. Pentru echipa oaspete Brujan a redus din diferență în minutul 19. În partea secundă elevii lui Ciorceri s-au mulțumit să conserve rezultatul, deși situații de a mai înscrie au mai avut. Cu această victorie echipa gazdă a totalizat 35 de puncte și se află pe locul 5 în clasament, egalând la puncte echipa din Tărlungeni, aflată pe locul 4 cu același număr de puncte. Etapa viitoare pe malul Arieșului va poposi Corona Brașov, liderul seriei C.

Unirea Ungheni – FC Zalău 0-2 (0-1)
A. Bălan (3), G. Gorga (65)

Echipa de sub poalele Meseșului a reușit a doua victorie consecutivă în această primăvară. Dacă etapa trecută „gurile rele” spuneau că zălăuanii au avut o misiune ușoară în fața „copiilor” de la echipa a doua a CFR-ului, de această dată A. Bălan și G. Gorga au semnat în fiecare repriză câte un gol, care au transferat cele trei puncte în contul celor din Zalău. Se pare că acea victorie nu a fost întâmplătoare, deoarece în jocul de vineri, echipa lui Marius Pașca, fără trei titulari și cu încă câțiva jiucători care au acuzat probleme medicale a reușit să se impună pe terenul unei echipe care cedează greu puncte pe teren propriu. Unirea Ungheni, cu cele 34 de puncte, ocupă locul 7, dar a coborât două locuri în clasamentul seriei, iar echipa din Zalău a contabilizat 30 de puncte și ocupă locul 10.

CS Zlatna – Sănătatea 0-0

Remiza „aurarilor” de pe valea Ampoiului, înregistrată în Vinerea Mare, ar putea să-i fie dăunătoare în lupta de supraviețuire. Elevii lui Dorel Mureșan, nici cu un om în plus încă din minutul 36, nu au reușit să obțină victoria pe teren propriu în fața „virușilor verzi” de pe malul Someșului. Cu cele 17 puncte la active, echipa din Zlatna ocupă locul 14, iar etapa viitoare se vor deplasa la revelația returului Universitatea II Cluj. „Virușii verzi” cu cele 29 de puncte ocupă locul 10, iar etapa viitoare vor evolua pe terenul Unirii Tărlungeni.

Unirea Dej – FCM II Tg. Mureș 5-2 (3-1)
Petrean (5, 25, 75), Itu (65), Budean (17) / Moldovan (21), Hodgyai (48)

Tinerii jucători mureșeni nu au putut ține pasul cu mult mai matura echipă pregătită de Mircea Bolba. Dejenii prin tripla semnată de Petrean și alte două goluri reușite de Itu și Budean și-au trecut în cont încă o victimă, totalizând 26 de puncte, ocupând un îngrijorător loc 12. Mureșenii cu un lot compus din jucători la vârsta junioratului, nu au putut ține pasul, trebuind să se recunoască învinși, chiar dacă au înscris cele două goluri și ocupă locul 15, cu același număr de puncte.

Gloria II Bistrița – Seso 2-3 (1-2)
Șomodi (12), Keita (66) / Dicher (5, 13, 69)

După remiza obținută în etapa precedentă pe teren propriu în fața celor de la Unirea Dej, elevii lui Vali Șandru au reușit să-și spele păcatele în deplasarea din Vinerea Mare de la Bistrița. Vasile Dicher, prin tripla semnată, evident cu ajutorul colegilor, a semnat victoria de celor de la Seso. Pentru echipa lui Cristi Coroian, jocul cu cei de la Seso a însemnat un nou eșec pe teren propriu, care trimite echipa secundă a Gloriei Bistrița spre cel de-al patrulea eșalon fotbalistic. Cu cele 34 de puncte, Seso ocupă locul 6, iar bistrițenii rămân pe ultimul loc cu numai 10 puncte. Etapa viitoare Seso primește vizita celor de la Avântul Reghin, echipă care în ultimele două ediții de campionat le-a fost
„nașa” celor din Câmpia Turzii.

CFR II Cluj – Voința Livezile 3-1 (2-1)
Roșu (36, 39), Negruț (90) / Budecan (15)

CFR-știi mici, pregătiți de Alin Minteuan, au reușit să se impună în fața echipei care a stopat etapa trecută liderul Corona Brașov. Dubla lui Roșu și golul semnat de Negruț, au făcut diferența în fața reușitei lui Budecan. Cu victoria obținută, echipa din Gruia a totalizat 26 de puncte și ocupă locul 11. Echipa din Livezile, cu cele 20 de puncte, ocupă locul 13. Etapa viitoare ceferiștii mici se vor deplasa la Satu Mare, unde vor avea o misiune dificilă în fața Olimpiei, care este prematur să afirmăm că a renunțat la obiectivul promovării, iar bistrițenii vor primi vizita celor din Ungheni, echipă „rănită” în urma înfrângerii de pe teren propriu

Corona Brașov – Olimpia Satu Mare 1-0 (0-0)
Ene (90)

Liderul seriei Corona Brașov (foto) a reușit o victorie obținută in extremis, în fața contracandidatei Olimpia Satu Mare. Victoria liderului este cu atât mai prețioasă cu cât a fost obținută în ultimul minut al timpului regulamentar de joc. Este prematur ca să afirmăm că lucrurile ar fi clare în această serie în ceea ce privește echipa care va promova în liga secundă. Totul rămâne sub rezerva jocurilor care urmează să le dispute până la finalul sezonului, cele două echipe implicate.

Articol de Ioan ARION

15 Apr. 2012, 15:31 Microscop
Pe aceeași temă