Retrospectiva turului pentru Progresul Spartac: cei mai utilizați jucători, cea mai spectaculoasă partidă sau programul pregătirii

Marius ANGHEL 18 Dec. 2018, 20:17 Stiri

Progresul Spartac București a tras linia de concluzie după încheierea turului de campionat al Ligii 3. Bleu-albaștrii pot spune că a fost un sezon mulțumitor, încheiat pe locul al cincilea în Seria a 2-a, cu un total de 23 de puncte și golaveraj 27-19.

Elevii lui Andrei Erimia au început campionatul mai greu, având și o serie de meciuri foarte dificile în startul sezonului. Prima victorie s-a consemnat abia în etapa a șasea, 2-1 la Oltenița, după care s-a refăcut în parte terenul pierdut.

Diferența majoră, în comparație cu ediția anterioară de campionat, când Progresul Spartac a luptat pentru promovare, este aceea că s-a renunțat la jucătorii care lucrau în paralel, axa echipei fiind alcătuită din tineri dedicați doar fotbalului. Astfel, numărul de antrenamente a crescut simțitor, lucru care se observă cu ușurință la coeziunea și omogenitatea echipei.

În paralel cu meciurile din Liga a 3-a, Progresul Spartac a avut un traseu foarte bun în Cupa României, ajungând până în 16-imile de finală, unde a fost eliminată cu greu de Universitatea Cluj. Anterior, Progresul reușise să treacă de CS Afumați și Metaloglobus București.

Calitatea jocului prestat a fost o altă preocupare constantă a conducerii AFC Progresul 1944 Spartac care a dorit ca fundamentul rezultatelor să fie unul real. Totodată, atenția și investițiile în pepiniera proprie au primat. Clubul a dezvoltat infrastructura dedicată juniorilor și copiilor, echipele care evoluează sub egidă bleu-albastră beneficiind de atenția jucătorilor și antrenorilor de la seniori.

Căpitanul echipei, Ciprian Stanciu, a fost reprofilat din vârf de atac în mijlocaș central, unde face un tandem foarte eficient alături de Mircea Donca. Stanciu a strâns cele mai multe minute în acest sezon, 1126 în 13 partide, el fiind suspendat un meci. L-au urmat în această ierarhie doi fotbaliști care au bifat toate cele 14 etape ale turului, Boiangiu (foto text) și Militaru, minutele strânse de ei fiind 1095, respectiv 1051.

Au mai fost utilizați:

Leafu, Răduță, Lixandru, Donca, Vlad, Geană, E. Radu – câte 12 apariții
Tudorache – 11
Parfeon, Apostol, Ghidurea – câte 10
Curt, Dițu – câte 9
B. Grigore – 7
Chivu – 4
Săndescu, Georgescu – câte 3
Semudenge – 2
Ivașcu, Purece – câte 1

Cea mai spectaculoasă partidă a turului poate fi considerată victoria din ultima etapă, 7-3 acasă cu Agricola Borcea.

După încheierea meciurilor oficiale, Progresul Spartac a mai susținut o serie de trei meciuri amicale: 0-0 și 0-1 cu Rapid, 5-2 cu FCSB II.

Obiectivul stabilit de conducerea clubului, pentru ediția de campionat 2018-2019, este o clasare pe podiumul seriei. Reunirea lotului a fost anunțată pentru data de 14 ianuarie, fiind deja perfectate câteva jocuri amicale în țară. Se intenționează ca, în luna februarie, progresiștii să plece într-un stagiu de pregătire în Turcia, după ce anul trecut, în pauza competițională, cantonamentul a avut loc în Grecia.

Aria de activitate a clubului s-a mărit și prin activitatea echipei feminine U15, participantă la Liga Națională.

Progresul Spartac s-a bucurat de un sprijin constant din partea suporterilor care, la final de campanie, au editat și primul număr al unei reviste periodice denumită sugestiv „Bleu-Albastru”. Jucătorii, suporterii, antrenorii, colaboratorii, familiile acestora, s-au reunit la o petrecere comună, devenită tradițională, la care au participat peste 250 de persoane.

Articol scris de Cristian FRISK

Marius ANGHEL 18 Dec. 2018, 20:17 Stiri
Pe aceeași temă