Conpet Cireșu mai crede într-o evitare miraculoasă a retrogradării!

15 Dec. 2011, 23:07 Analize
Conpet Cireșu mai crede** într-o evitare miraculoasă a retrogradării!

Cu toate că astă vară cei de la Conpet Cireșu erau debordant de optimiști în ceea ce privește viitorul echipei în liga a III-a, iată ca acum, după 14 meciuri jucate în cel de-al treilea eșalon fotbalistic al țării, lucrurile nu mai par atât de roz cum păreau la început. Nu de alta dar banii de la echipă sunt deja pe sfârșite, iar valoarea lotului de jucători nu este chiar una pentru acest eșalon, lucru recunoscut chiar de conducerea tehnică și administrativă a clubului.

„Avem la această oră un lot de jucători care nu corespunde pentru această divizie și vom face tot posibilul să împrospătăm echipa cu unii dintre jucătorii care au evoluat în tur la CF Brăila, dar au fost dați afară. Dar numai în cazul în care aceștia vor dori să vină să joace la noi, pentru că nu avem chiar așa multe de oferit. Suntem o echipă destul de săracă, și nu mai putem trăi numai din banii veniți de la primăria din Cireșu”, a fost de părere Valentin Avramescu, președintele grupării din Cireșu.

Necazurile „cireșarilor” nu se opresc aici! Echipa joacă meciurile considerate ca fiind acasă pe stadionul „Ștefan Vrăbioru” din orașul Ianca, deoarece baza sportivă de la Cireșu este în construcție și nu se știe când va vor fi finalizate lucrările de acolo, iar jucătorii sunt nevoiți să facă naveta între Făurei, Ianca, Cireșu și Brăila zilnic pentru a se antrena.

În aceste condiții, locul 12, cu 14 puncte (golaveraj 12-24), pe care Conpet Cireșu se află la finalul turului de campionat, este unul mult superior condițiilor de care beneficiază nou promovata brăileană! „Cireșarii” au început campionatul cu un 2-0 acasă cu Comprest GIM București, urmat de un 1-1 la CS Balotești și se părea că totul este OK pentru brăileni. A urmat apoi o perioadă în care Conpet Cireșu pierdea partidele de acasă, dar recupera punctele din deplasare (a remizat, 1-1, chiar și pe terenul liderului, Unirea Slobozia!). Dealtfel, din cele opt meciuri de acasă, Conpet Cireșu a câștigat doar două, pe primul și pe ultimul, suferind în schimb alte șase înfrângeri, iar golaverajul pe teren propriu este unul catastrofal: 5-16! În deplasare, brăilenii s-au mișcat ceva mai bine: două victorii (2-1 la CS Voluntari și 2-0 la CS Eforie), două egaluri (1-1 la CS Balotești, și 1-1 la Unirea Slobozia), și alte două înfrângeri (0-2 la Rapid II București și, 1-3 la CS Afumați), golaveraj 7-8!

Dacă brăilenii ar fi câștigat toate jocurile de acasă acum ar fi avut șanse reale de a se bate la promovarea în liga a II-a, dar dacă nu aduceau cele 8 puncte din deplasare, Conpet Cireșu era acum retrogradată! Dar brăilenii mai trag „de doi bani speranță” că vor reuși să evite retrogradarea, deoarece până la locul salvator, locul 10, cel pe care este acum Dunărea Călărași, sunt numai două puncte și totul se poate rezolva dacă se mai implică financiar cineva la echipă! Speranțele lui Valentin Avramescu se îndreaptă către Gheorghe Bunea Stancu, președintele consiliului județean Brăila, care ar fi promis că încearcă să facă ceva pentru a sprijini gruparea din Cireșu. În caz contrar…Dumnezeu cu mila!!

Cele 12 goluri pe care le-a marcat Conpet Cireșu în actualul tur al ligii a treia, au fost înscrise doar de patru jucători: Stelică Nicoliță (șapte reușite), Pușcașu (trei), Percă și Ilie (câte unul de fiecare).

Lotul de jucători folosit în cele 14 partide de antrenorii Vasile Darie și Ionel Ivan a fost următorul: Stoica și Ghighimoc (portari), Grozea, Mușat, Ilie, Cotigă, Baciu, Bratu (fundași), Baicu, Percă, Pușcașu, Crăciun, Crăciunescu, Popa (mijlocași), Oprea, Nicoliță, Mândroasa, Stoian, Mirescu, și Huțu (atacanți).

Cele mai multe minute le-au jucat portarul Stoica (1260 de minute), Nicoliță (1250 minute) și Cotigă (1215 minute), în timp ce Popa este cel mai puțin folosit jucător: numai 10 minute!

Cam asta a fost pe scurt povestea turului de campionat pentru Conpet Cireșu, o formație care are un președinte, Valentin Avramescu, așa cum multe echipe ar dori să aibă, doi antrenori, Vasile Darie și Ionel Ivan, care pun mult suflet în tot ceea ce fac, numai că la echipă ar mai trebui vreo 11 fotbaliști, pentru că rezerve sunt destule!

articol scris de Valentin Constantinescu

15 Dec. 2011, 23:07 Analize
Pe aceeași temă