Cristian Pustai a tras concluziile la Dunărea Călărași: „Locul din clasament e unul fals. Suntem la media Rapidului, echipa de pe 3.” Modificările pe care și le dorește în lot

Marius ANGHEL 16 Dec. 2019, 14:04 Campionat
Cristian Pustai a tras concluziile la Dunărea Călărași:**

Dunărea Călărași a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe locul 11, cu 27 de puncte, mai aproape de locurile retrogradabile decât de poziția care duce la barajul pentru promovare, astfel că fosta prim-divizionară poate spune că e în afara obiectivului pe care și l-a propus în vară, de revenire în Liga 1.

În analiza de final de primă parte de sezon în Liga 2, Cristian Pustai pune la socoteală și cele trei puncte câștigate pe teren cu „U” Cluj, pierdute însă la „masa verde” din cauza folosirii lui Robert Boboc în stare de suspendare, astfel că antrenorul consideră că actuala poziționare pe locul 11 nu este una conform cu realitatea.

„Trăgând o linie și uitându-mă pe clasament, se putea mai bine. Suntem la ora că, dacă facem bilanțul sportiv, locul din clasament e unul fals. Pentru că noi, pe teren, am obținut mai multe puncte. Dacă cele cu Daco Getica s-au șters și doar Reșița și Timișoara sunt avantajate, dincoace, cele trei puncte cu Universitatea Cluj, n-am cum, la analiza sportivă să nu le pun. Și atunci, în clasament, am fi fost pe 9, cu 30 de puncte, și cu un golaveraj 29-25. Dacă plecăm de la premisa asta și dacă scoatem din context primele trei etape, avem un parcurs de 17 meciuri cu 30 de puncte, adică o medie bună de 1,75 puncte / joc, adică media Rapidului, echipa de pe 3. Deci am fi fost undeva în primele șase. Astea ar fi lucrurile bune, încurajatoare. După aceste etape, ar trebui să intervenim, să corectăm ca să creștem mai bine”, a spus Pustai.

„Uitându-mă pe clasamentele de acasă și în deplasare, suntem pe 9, în cel realizat pe baza punctelor obținute pe teren propriu, dar cu acea victorie am fi fost la egalitate cu Rapid, cam 21 de puncte, o medie de 1,9 puncte / meci. Cred că am fi putut să îmbunătățim media asta. Avem trei eșecuri acasă: cea cu Clujul, la masa verde, cea cu Petrolul, din etapa a 3-a pe care în mintea mea încerc să o elimin, deci practic am pierdut un singur meci, cel cu FC Argeș. Și acel joc să-l trecem la „accidente”, a fost o greșeală inexplicabilă a portarului nostru. Cred că evoluția pe teren propriu a fost destul de bună, cu reveniri dacă am fost conduși, în care ne-am creat multe situații de gol. Sper să reușim să ne îmbunătățim jocul ca să câștigăm și mai multe puncte pe teren propriu, să tindem spre maxim pentru că în retur vom avea doar șapte meciuri acasă. În deplasare, dacă mi se permite să scot din context primele două etape când ne-am bazat pe mulți jucători pe care nu-i mai regăsim în acest moment, am fi fost clar mai sus în clasament”, a mai declarat Cristian Pustai.

Cristian Pustai vrea „întăriri” pe toate posturile

În privința lotului, antrenorul Dunării spune că echipa ar avea nevoie de achiziții în această iarnă în fiecare compartiment în parte. Până acum, la capitolul despărțiri sunt fundașii Alin Mutu și Matheus Dias Ceshin și mijlocașii Gabriel Preoteasa și Ciprian Gliga. La sosiri este mijlocașul Adrian Zaluschi, de la Ripensia.

„Ne-am propus să aducem trei-patru jucători care să vină să se lupte pentru postul de titular. Au plecat cei care au jucat mai puțin, care nu s-au acomodat la Călărași, care ne-au ajutat mai puțin. Încercăm, în schimb, să îmbunătățim calitatea lotului, pe toate cele patru compartimente. E obligatoriu să apară și un al treilea portar pentru că e foarte greu să duci un campionat doar cu doi portari. Noroc că am fost lipsiți de accidentări sau de cartonașe roșii.

Eu mi-aș dori pe fiecare compartiment câte un jucător dar care să fie valoric peste ceea ce avem acum. Să se bată pentru postul de titular, să crească concurența, să avem de fapt soluții în orice moment. Mai sunt 16 etape, destul de grele, au apărut și cartonașele galbene. Bunăoară, Boboc va trebui să stea la fiecare etapă dacă va primi cartonaș galben. Trebuie găsite soluții. Probleme vor apărea și în linia defensivă, cu cartonașele. E locul unde am suferit cel mai mult până acum. Important e să ne consolidăm în această iarnă și să obținem, în consecință, rezultate și mai bune față de prima parte a campionatului”, a mai spus Cristian Pustai.

Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 16 Dec. 2019, 14:04 Campionat
Pe aceeași temă