Al doilea stadion al țării nu are autorizație ISU. Sute de mii de oameni au fost puși în pericol? Cluj Arena ar putea fi închis, dar administratorul se apără: „Am rezolvat problemele”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 04 Nov. 2015, 18:50 Actualizat: 04 Nov. 2015, 18:51 Special
Al doilea stadion al țării nu are autorizație ISU. Sute de mii de oameni au fost puși în pericol?  Cluj Arena ar putea fi închis, dar administratorul se apără: „Am rezolvat problemele”
  • Tragedia de la clubul Colectiv scoate la iveală și neregulile stadioanelor. După Național Arena, și Cluj Arena funcționează fără autorizație ISU.
  • Șeful ISU Cluj, Ioan Moldovan, spune că i-a semnalat pe cei de la Consiliul Județean în legătură cu problemele existene și că administratorul stadionul a fost sancționat de mai multe ori.
  • Dacă noua Ordonanță de Urgență va permite celor de la ISU să oprească activitatea locațiilor fără autorizație, stadionul Cluj Arena ar putea fi închis.
  • 240.000 de oameni au fost prezenți în vară pe Cluj Arena, la festivalul Untold, organizat în parteneriat cu Primăria Cluj.

 

Patru ani au trecut de la inaugurarea Cluj Arena. De atunci, aici s-au organizat sute de partide de fotbal, rugby, fotbal feminin sau fotbal american, din diverse competiții. Mai mult, au fost organizate concerte de amploare, totul culminând cu festivalul Untold, care a adus 240.000 de oameni pe stadion. Toți acești oameni care au participat la cel puțin unul dintre aceste evenimente par să fi fost puși în pericol, din moment ce stadionul funcționează, încă de la inaugurare, fără autorizație ISU, în caz de incendiu. „Cluj Arena nu are autorizație. S-au luat măsuri împotriva lor și li s-a spus ce trebuie să facă. Au mai depus o cerere pentru primirea autorizației și urmează să fie verificați”, a spus Ion Moldovan, șeful ISU Cluj.

„S-ar putea și închide. Vom acționa conform legislației”

Acesta vorbește și despre problemele existente la stadionul Elite și despre ce s-ar putea întâmpla cu Arena, în cazul în care celor de la ISU li se va permite să închidă locațiile cu probleme. „Nu sunt probleme grave. Sunt probleme care țin de instalațiile speciale. Există o trapă de desfumare pe scările de acces care nu funcționează, la una dintre tribune este o pompă care nu funcționează, o centrală de semnalizare în caz de incendiu, care, de asemenea, are probleme și mai există o problemă cu tubulatura, care nu a fost efectuată conform proiectului. În acest moment, legislația nu ne permite să închidem, dar după ce se va aproba noua Ordonanță de Urgență și, dacă această va spune că spațiile care nu au autorizație vor fi închise, s-ar putea și închide. Vom acționa conform legislației”, a dezvăluit Ion Moldovan.

Paradox: stadion fără autorizație, evenimentele autorizate

Radu Rațiu, directorul Cluj Arena, spune că nu are emoții în privința obținerii autorizației ISU, pentru care s-a depus o cerere pe 30 iunie și spune că toate problemele au fost remediate. „Există o cerere pentru obținerea autorizației și urmează ca cei de la ISU să vină în control. Am implementat toate cerințele care ni s-au adus. Noi am funcționat pe baza unui aviz pe care îl aveam. Am fost sancționați până acum cu 1.200 de lei”, povestește Rațiu.

Directorul Cluj Arena scoate la iveală un paradox. Cu toate că stadionul nu are autorizație ISU, toate evenimentele organizate aici au obținut această autorizație, pentru fiecare eventiment în parte: „Toți cei care au organizat evenimente au avut acordul ISU”.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Dan TĂ‚UȚAN
 

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 04 Nov. 2015, 18:50 Actualizat: 04 Nov. 2015, 18:51 Special
Pe aceeași temă