Adunarea Generală la FRF a decis: CSU Craiova a fost afiliată definitiv

Mihai Andries 28 Jun. 2014, 14:36 Special

CS U Craiova a fost afiliată definitiv. .Au fost 10 abțineri și două voturi împotrivă, iar la final membrii Adunării Generale și-au aplaudat decizia. Problema dezafilierii lui Poli Timișoara a fost readusă în discuție.

Afilierea permanentă CS U Craiova nu înseamnă că a obținut și dreptul de a juca în Liga I. Acest lucru va fi decis de Comisia de Disciplină. Până astăzi, CS U a funcționat pe o decizie de afiliere temporară, însă de acum statutul clubului este de afiliere permanentă.

Răzvan Burleanu a lămurit situația afilierii definitive a CS U Craiova. Clubul finanțat de Primăria Craiova are drept de promovare, deoarece punctul din Statut care-i interzicea unei echipe dreptul la promovarea dacă n-are o vechime de minimum de 3 ani a fost eliminat. Totuși, Burleanu spune că mai este nevoie și de o decizie a Comisiei de Disciplină.

„Avem o decizie și a Comitetului Executiv pentru validarea rezultatelor. Bineînțeles, afilierea cu drepturi depline înseamnă și cel la promovare. Știți care a fost poziția mea față de acest caz, nu o să se mai întâmple vreodată ca o echipă de fotbal să fie invitată în Liga a II-a, a III-a sau chiar să ne trezim cu ele direct în cupele europene. De asemenea, așteptăm și o decizie a Comisiei de Disciplină în cazul afilierii CS U Craiova

Acel articol a fost eliminat inclusiv din nou Statut, care a fost votat astăzi. Nu poți să stai 3 ani de zile în Liga a IV-a și să nu ai drept de promovare, pentru că asta însemna acel punct. Până astăzi s-a aplicat vechiul Statut, de astăzi se aplică noul Statut. În noul Statul sunt foarte multe puncte noi care reformează fotbalul românesc și poate fi un exemplu inclusiv pentru fotbalul european”, a declarat Răzvan Burleanu la Sport.ro.

Până la urmă, și SC Politehnica Timișoara rămâne afiliată la FRF. Se pare că discursul avocatului, unul în care a inclus fraze precum „riscați să fiți dați în judecată”, a funcționat. Gheorghe Chivorchian, secretar general la FRF, a luat cuvântul și i-a felicitat pe votanți pentru decizia legată de Poli: „Felicitări, domnule! Riscam să plătim sume mari dacă nu erați inspirați să faceți asta”

Foto de Alexandru HOJDA

Mihai Andries 28 Jun. 2014, 14:36 Special
Pe aceeași temă