Acționariat nou la Poli: „Nimic până în ianuarie”

29 Nov. 2011, 13:56 Special
Acționariat nou la Poli:** „Nimic până în ianuarie

Marian iancu s-a aflat ieri la Timișoara, unde a avut o întrevedere cu factorii de decizie din comunitatea locală, cu privire la cedarea a 51% din acțiunile Politehnicii către CLT, CJT și UPT. Ambele părți au admis că s-au creionat câțiva pași pentru realizarea mișcării, însă noul acționariat nu va putea intra în funcțiune decât cel mai devreme în luna ianuarie.

Cele două părți ce ar urma să alcătuiască viitorul acționariat al clubului s-au întâlnit ieri, asistate de avocați și juriști. Deschidere există atât din partea autorităților, cât și din partea lui Iancu, însă calea legală de intrare în funcțiune a noii forme de administrație consumă timp prețios pentru soarta clubului.

„Nu se poate realiza această propunere atât de repede pe cât ar avea nevoie clubul. Va trebui să facem o reducere a capitalului social, pentru ca suma pe care o vor investi dânșii să fie măcar cu un euro mai mare decât a noastră. Totul va fi capitalizat, iar toți acești bani vor fi cheltuiți strict în folosul clubului. Am stabilit că vom face un audit, deși le-am spus că va rezulta cam ceea ce am publicat noi pe site săptămâna trecută. Din punct de vedere sportiv, ar fi bine ca totul să se rezolve de acum, deoarece e nevoie de o infuzie rapidă. Acest lucru e însă imposibil, pentru că trebuie să parcurgem întreg păienjenișul legal”, a explicat Iancu, la Analog TV.

Deși admite faptul că, tărăgănarea constituirii legale a noului acționariat poate pune în pericol chiar zestrea de puncte a echipei (vezi cazul Brezinsky), Marian Iancu e încrezător că soarta clubului va fi în mâini bune odată cu preluarea pachetului majoritar de acțiuni de către forțele locale. „Pentru mine cel mai important e ca acest club să-și regăsească adevărata identitate, mai ales acum, după recuperarea palmaresului. Va redeveni proprietatea locului și nu cred că se putea întâmpla ceva mai bun”, a mai spus Iancu.

Orza: „Există mai multe variante de implicare la club”

Viceprimarul Adrian Orza susține că încă nu e certă marșarea pe varianta vehiculată începând de vineri, aceea ca cele trei forțe locale să achiziționeze 51% din acțiunile clubului. „Mai există câteva variante. Una ar fi asemănătoare cu ceea ce a fost până acum, de a premia performanța, dar cu unele modificări față de vechiul contract. O altă variantă, propusă de un consilier local, e ca toate sumele date până în prezent de CLT și CJT să fie considerate acțiuni și nu oricum, ci 51%”, a spus edilul, la același post de televiziune.

Problemele de imagine ale lui Marian Iancu, mai ales după informațiile apărute ieri, cu privire la o eventuală condamnare la 10 ani de detenție a acestuia, ar putea pune în pericol finalizarea discuțiilor. „Mulți dintre consilieri sunt sceptici în legătură cu anumite aspecte. E greu de disociat între managementul clubului și echipa în sine. E o atmosferă nu prea fericită pentru negocieri, trebuie să găsim formula cea mai potrivită pentru a salva clubul. Lucrurile au stat prost și înainte în ceea ce privește imaginea actualului patron. O chestiune de genul celei vehiculate în ultimele ore poate compromite toate variantele”, a mai spus Orza.

„După această infuzie, sunt convins că clubul nu va mai pierde niciun ban în următorii 3 ani” (Marian Iancu, finanțator Poli)

„E foarte clar că se dorește implicarea la Poli din partea autorităților. Intenția e clară, pentru că altfel clubul riscă să dispară” (Adrian Orza, viceprimar)

7.250.000 de euro însumează datoriile Politehnicii, conform bilanțului postat pe site-ul oficial.
4.550.000 de euro sunt datoriile externe ale clubului.
1.100.000 de euro datorează clubul pentru transferului Brezinsky de la Slovan Liberec.

sursa: banatsport.ro

29 Nov. 2011, 13:56 Special
Pe aceeași temă