ACS Poli pornește în noul sezon al Ligii 2 cu un mare handicap. Penalizarea pe care au primit-o timișorenii după Comitetul de Urgență

Marius ANGHEL 29 Jun. 2016, 17:56 Special

Întrunit astăzi, 29 iunie, la Casa Fotbalului, Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal, compus din Răzvan Burleanu, președinte FRF, Gino Iorgulescu, prim-vicepreședinte FRF, și Octavian Goga, vicepreședinte FRF, a aprobat cu unanimitate de voturi clasamentele finale ale campionatelor Ligii 1 și 2, ediția 2015/2016, a aprobat ca dată de începe a noului sezon din Liga 1 ca 22 iulie 2016 și a stabilit și calendarul competițional.

Printre aprobările decise de federali, s-a decis ca ACS Poli Timișoara și Petrolul Ploiești, echipe retrogradate din Liga 1, să înceapă campionatul în Liga 2 cu depunctări. Pentru neîndeplinirea baremului de 15 puncte în play-out-ul Ligii 1, bănățenii au suferit o penalizare de 8 puncte, în timp ce prahovenii ar putea începe cu -1 punct dacă se vor înscrie în noul sezon.

ACS Poli ar fi trebuit să facă minim 15 puncte în cele 14 meciuri din play-out, fază a campionatului în care a intrat cu 13 puncte, cu rotunjire, însă a obținut doar 7, ceea ce înseamnă că diferența de 8 puncte i se va scădea în noul sezon al Ligii 2. Petrolul a început play-out cu 4 puncte și l-a încheiat cu 18 puncte, ceea ce înseamnă că aproape și-a îndeplinit baremul, diferența de 1 punct urmând a i se scădea în Liga 2. Totuși, soarta echipei ploieștene este ca și decisă, aceasta urmând a se desființa în această vară.

Iată ce scrie pe site-ul LPF în „Regulamentul sistemului play-off/play-out în Liga 1 Orange”:

„Schimbarea formatului competiției Liga I / Faza a II-a – Play-out
pct. 7 – Echipele participante la play-out clasate la finalul fazei a II-a pe locurile 7 și 8 au obligația să obțină în play-out minimum 15 puncte, în caz contrar urmând a începe sezonul următor în Liga a II-a cu o penalitate de puncte calculată ca diferență între punctajul minim (15) și numărul de puncte obținut în play-out”
.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto principal: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 29 Jun. 2016, 17:56 Special
Pe aceeași temă