Accidentări incredibile în fotbal!

02 Mar. 2009, 01:58 Special

Sâmbătă, în timpul meciului Arieșul – CSM Rm. Vâlcea, tehnicianul vâlcenilor a suferit o ruptură de menisc, după ce a dat cu piciorul într-o geantă aflată pe margine. Accidentarea de sâmbătă a lui Alin Artimon poate intra lejer în categoria celor mai ciudate accidentări suferite de fotbaliști sau antrenori pe teren sau în timpul liber.

 

Iată mai jos o listă cu cele mai „impresionante”:
 

-    Alex Stepney (portar Manchester United) – în 1975, și-a dizlocat maxilarul în timp ce striga la apărătorii săi

 

-    Celestine Babayaro – și-a rupt piciorul în timp ce executa un salt de bucurie pentru un gol înscris de un coleg.

 

-    Darren Barnard – accidentat mai multe luni în urma unei alunecări într-o baltă de urină de câine.

 

-    Kevin Keegan – la începutul anilor ”70 a pierdut mai multe partide pentru că și-a prins degetul piciorului într-un robinet.

 

-    Steve Morrow -a căzut de pe umerii lui Tony Adams în timp ce sărbătorea câștigarea League Cup. Rezultatul: o ruptură de claviculă.

 

-    Rio Ferdinand – a suferit o contractură musculară care l-a ținut pe bară timp de 2 săptămâni, după ce a stat prea mult cu picioarele pe o măsuță de cafea în fața televizorului. Stătuse prea mult timp cu piciorul nemișcat, iar mușchii i se relaxasera un pic prea mult, așa că atunci când a vrut să se ridice de scaun a simțit o înțepătură dureroasă în gambă.

 

-    Thienry Heny – în 2000 era să rămână fără un ochi după ce s-a lovit de stegulețul de la colțul terenului.

 

-    Martin Palermo – în 2001 s-a ales cu o dublă fractură de tibie și peroneu după ce a căzut peste un panou publicitar când se îndrepta spre fani pentru a sărbători golul marcat.

 

-    Darius Vassell – în 2002 a încercat să scape de o inflamație de la un picior dându-și gaură cu bormașina în unghia cu probleme.   

 

-    Paulo Diogo – mijlocaşul lui Servette a rămas fără jumătate de deget după ce şi-a prins verigheta în gard pentru că a vrut să ajungă la suporteri pentru a sărbători un gol.

 

-    Alain Nielsen – a ratat câteva meciuri după ce fetiÅ£a sa i-a băgat mâna în ochi.

 

-    Mark Statham (Stalybridge Celtic) – a ratat un meci in 1999 după ce a rămas înÅ£epenit cu capul în geamul maşinii sale.

 

-    Perry Groves – rezervă la Arsenal, a dat cu capul de acoperişul băncii de rezerve după un gol marcat de colegii săi, intrând în comă.

 

-    David Beckham – pe vremea când juca la Manchester United a avut nevoie de câteva copci la ochiul stâng după ce antrenorul Alex Ferguson a aruncat cu o gheată în el.

 

-    Santiago Canizares – a ratat campionatul mondial după ce şi-a scăpat pe piciorul drept o sticluţă de parfum, aceasta secÅ£ionându-i tendonul.

 

-    Leroy Lita – a ratat prima lună din sezonul 2007-2008 al Premier League, după ce a făcut o întindere la muşchiul piciorului, atunci când s-a trezit din pat.

 

-    Mirel Rădoi – a dat cu pumnul într-un geam după un eşec la BistriÅ£a, alegăndu-se cu o tăietură urâtă la tendonul braÅ£ului care l-a Å£inut departe atât de meciurile Stelei, cât şi cele ale naÅ£ionalei.

 

-    Liam Lawrence (Stoke City) – s-a accidentat în septembrie 2008 după ce s-a împiedicat de câinele său.

 

-    Richard Wright – în vara lui 2003, în timpul pregătirilor pentru plecarea într-o excursie, a căzut pe umăr de pe o scăriţă pe care se urcase pentru a lua ceva de pe şifonier. Urmarea? A pierdut pregătirea de vară a echipei sale
 

 

articol scris de Cosmin Manea
 

02 Mar. 2009, 01:58 Special
Pe aceeași temă