A treia promovare a Petrolului Teleajen în „C”

18 Jun. 2009, 17:06 Special

Echipele din Prahova au reușit pentru prima oară să urce cu câte o echipă în fiecare divizie. Dacă în prima ligă a urcat Astra Ploiești, iar în cea de-a doua Tricolorul Breaza, în liga a III-a performera sezonului se numește Petrolul Teleajen Ploiești, formație care a câștigat barajul de promovare cu Inter Cristian din Brașov cu 4-1. Antrenorul Valentin Sinescu a reușit să readucă Teleajănul în liga a III-a. Mircea Dridea ducea pentru prima dată echipa în liga a III-a, iar în 1982 Noni Lindenberg reușea aceeași performanță.

După terminarea partidei, Cornel Zaharia, mijlocaș central al Petrolului Teleajen, care a fost și căpitan pentru ultimele două minute ale meciului de la Berca a declarat: „Vreau să le mulțumesc colegilor pentru această performanșă, sper ca toți cei cu care am promovat să continuăm împreună să avem un parcurs bun în divizia C și să ne mai bucurăm de astfel de momente! Sunt fericit că au venit atât de mulți suporteri din Ploiești, că ne-au încurajat pe tot parcursul meciului și ma bucur că nu i-am dezamagit. Vreau să dedic această victorie mamei mele care a trecut prin momente grele în viata ei și care a fost la meci în tribună pentru prima dată la un meci al meu! Sunt extrem de fericit”

Inter Cristian Brașov – Petrolul Teleajen Ploiești 1-4
Evsei (’38) /  Ene (’44, ’89), Bărăgan (’52-pen)

Petrolul Teleajen: Mălăescu – F. Ungureanu, G. Ionescu, M. Oprea, I. Filip – Badicu, Bărăgan, Ad. Andrei, V. Răducanu – L. Costache, M. Ene
Au mai jucat: C. Ilie, Panait și C. Zaharia

Antrenor: Valentin Sinescu

Articol scris de Cosmin Manea
 

18 Jun. 2009, 17:06 Special
Pe aceeași temă