20 de cluburi au primit licența pentru noul sezon de Liga 1, printre care și FC Buzău, participantă în play-out-ul Ligii 2! Gaz Metan și Clinceni nu sunt printre ele

Marius ANGHEL 26 May. 2022, 00:44 Liga 2
20 de cluburi au primit licența pentru noul sezon de Liga 1, printre care și FC Buzău, participantă în play-out-ul Ligii 2! Gaz Metan și Clinceni nu sunt printre ele

Federația Română de Fotbal a anunțat miercuri, 25 mai 2022, cluburile care au primit licența pentru noul sezon de Liga 1, ediția 2022-2023.

În total, 20 de echipe, dintre care șase din Liga 2, au îndeplinit cerințele minime stabilite în ”Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair play financiar, ediția 2021”, informează Admininstrația de Licențiere a FRF.

Noul sezon de Liga 1 începe în data de 16 iulie 2022, iar în acesta au drept de participare următoarele echipe: CFR Cluj, FCSB, U Craiova, FC Voluntari, Farul Constanța, Campionii FC Argeș, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, FC Botoșani, Rapid, ”FC U” Craiova, UTA, CS Mioveni, Petrolul Ploiești și FC Hermannstadt, pentru ultimele două poziții urmând să se decidă între Chindia Târgoviște sau Concordia Chiajna și Dinamo sau ”U” Cluj.

Retrogradatele în Liga 2 Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș nu sunt printre cluburile enumerate că au primit licența pentru Liga 1

Echipele care au încheiat acest sezon de Liga 1 și care au obținut licența și pentru noul sezon sunt cele șase care au evoluat în play-off (CFR Cluj, FCSB, U Craiova, FC Voluntari, Farul Constanța și Campionii FC Argeș) și primele opt din play-out (Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, FC Botoșani, Rapid, ”FC U” Craiova, UTA, CS Mioveni, Chindia Târgoviște și Dinamo).

Lipsesc ultimele două clasate din play-out, Academica Clinceni, respectiv Gaz Metan Mediaș, care au retrogradat sportiv în Liga 2 și au situații financiare dificile, fiind în pericol de desființare.

FRF nu precizează dacă aceste două cluburi au depus dosarul pentru obținerea licenței și nu au obținut-o, ci se rezumă să anunțe doar că Administrația de Licențiere a pronunțat hotărârile în data de 20 mai, iar până la data de 24 mai, termenul limită de depunere a apelului, niciun club nu a recurs.

Ori, dacă toate cluburile au primit licența, atunci de ce ar mai fi fost nevoie ca vreunul dintre ele să facă recurs? În mod evident se subînțelege că sunt cluburi care nu au primit licența, probabil printre ele și Clinceni și Gaz Metan, iar aceastea nu au contestat decizia, fiindcă oricum nu mai au nicio șansă să continue în Liga 1!

Petrolul și FC Hermannstadt pot juca în Liga 1, ”U” Cluj și Concordia o pot face facă trec de Dinamo, respectiv Chindia

Dintre echipele care au jucat în sezonul recent încheiat de Liga 2 șase au primit licența pentru Liga 1. Promovatele direct Petrolul și FC Hermannstadt au îndeplinit criteriile minime cerute și pot evolua în prima ligă în noul sezon, la fel și Universitea Cluj și Concordia Chiajna, care joacă barajul de promovare cu Dinamo, respectiv Chindia.

”U” Cluj și Petrolul comunicaseră public zilele trecute că au fost înștiințate că au primit licența de Liga 1.

Concordia a învins Chindia cu 2-1, iar ”U” Cluj a trecut de Dinamo cu 2-0, în manșa tur a barajului de promovare, ambele echipe din Liga 2 jucând acasă. Returul este programat duminică, la Ploiești (ora 18:15), respectiv la București, pe stadionul Dinamo (ora 21:00).

Unirea Slobozia și… FC Buzău au primit și ele licența pentru Liga 1. Despre Steaua FRF nu spune nimic

Unirea Slobozia a primit și ea licența de Liga 1, însă fiindcă a terminat pe locul 6 în play-off-ul Ligii 2 nu are nicio șansă să evolueze în elită în noul sezon, în timp ce despre Steaua (locul 4 în play-off-ul Ligii 2) nu se comunică nimic. Cel mai probabil nu a îndeplinit condițiile, fiind știută problema sa cu forma de organizare, și nu a primit licența, însă nici nu a atacat decizia cu apel.

Surprinzător, printre echipele din Liga 2 care au primit licența de Liga 1 se numără și FC Buzău. Aceasta putea să se retragă din demersul de a obține licența, având în vedere că a ratat accederea în play-off, jucând în play-out, însă a continuat și, iată, se poate mândri cu ea, chiar dacă nu-i este de niciun folos acum.

Comunicatul FRF privind echipele care au primit licența de Liga 1 pentru sezonul 2022-2023:

”Federația Română de Fotbal, prin Administrația de Licențiere, anunță finalul procesului de acordare a licenței pentru Liga 1.

Comisia pentru acordarea licenței cluburilor a pronunțat hotărârile în data de 20 mai 2022. Niciun Club nu a făcut apel (termenul pentru depunerea acestuia a fost 24 mai 2022, conform Regulamentului).

Următoarele cluburi au primit licență pentru participarea la Campionatul Național Liga 1, sezonul 2022 – 2023, ca urmare a constatării îndeplinirii cerințelor minime stabilite în Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair play financiar, ediția 2021:

Asociaţia Club Sportiv Sepsi O.S.K. din Sfântu Gheorghe
Asociaţia Clubul Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş
Asociaţia Fotbal Club Botoşani
Asociaţia Fotbal Club Chindia Târgovişte
Asociația Fotbal Club UTA Arad
Clubul Sportiv Mioveni
F.C.V. Farul Constanţa SA
Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA
Fotbal Club Rapid 1923 SA
Fotbal Club Voluntari SA
SC Dinamo 1948 SA
SC Fotbal Club FCSB SA
U Craiova 1948 Club Sportiv SA
U Craiova 1948 SA
Asociaţia Clubul Sportiv Petrolul 52
Asociaţia Fotbal Club Hermannstadt
Asociaţia Fotbal Club Unirea 04 Slobozia
Asociaţia Sportivă Fotbal Club Buzău
Asociaţia Sportivă Fotbal Club Universitatea Cluj
Clubul Sportiv Concordia Chiajna.”

Foto: Eduard Vînătoru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-a-primit-licenta-pentru-liga-1-au-fost-indeplinite-toate-criteriile-nu-am-primit-niciun-fel-de-sanctiuni-19232727

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-liber-spre-liga-1-a-primit-licenta-de-la-frf-si-e-la-180-de-minute-de-prima-divizie-comunicatul-clubului-19232538

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-fost-stabilite-datele-de-inceput-ale-noilor-sezoane-de-liga-2-si-liga-3-editia-2022-2023-cupa-romaniei-incepe-prima-chiar-si-inainte-de-liga-1-19231902

Marius ANGHEL 26 May. 2022, 00:44 Liga 2
Pe aceeași temă