„Vrem să promovăm”

27 Jul. 2009, 11:22 Seria 2
„Vrem să promovăm

 

Florian Walter s-a săturat deja de Liga a II-a, deși încă nici nu a început campionatul. Chiar dacă la preluarea lui “U” spunea că abia peste doi ani vizează promovarea, acum s-a răzgândit și vrea în Liga I încă de la anul.

„Nu vreau promovarea din primul an, pentru că nici nu am avea unde să jucăm. Doresc să construim o echipă puternică, să promovăm în al doilea an și apoi să ne batem direct la cupele europene”, a declarat Florian Walter pentru ProSport pe 1 iulie, imediat după ce a preluat echipa.

 

După mai puțin de o lună, fostul dinamovist și-a schimbat obiectivul. „În mod sigur vom trage la promovare în sezonul următor, fiindcă am făcut cea mai bună campanie de achiziții din Liga a II-a, poate chiar și peste a unor echipe din Liga I. Zilele viitoare vom stabili și bonusul de promovare”, a recunoscut Walter.

Pentru a-și atinge noul plan, Florian Walter, fost finanțator al lui Dinamo, este gata să pună la bătaie 26 de milioane de euro. “Voi investi masiv la Cluj, mă gândesc chiar să construiesc o bază sportivă de la zero, ca să avem unde juca în Liga I. Am avut discuții să preluăm Baza Transilvania, dar nu am ajuns la un consens. Oricum, le promit fanilor că vom juca la Cluj în Liga I”, a mai spus noul om cu banii de la “U”.

 

"Vom investi în echipă, în următorii patru ani, aproximativ 26 de milioane de euro. Aici includ și banii pentru o bază sportivă" (Florian Walter, finanțator „U” Cluj)

 

Patru amicale în Austria

Potrivit site-ului oficial al lui “U”, „șepcile roșii” vor disputa pe 30 iulie în cantonamentul din Austria un meci amical cu Al Hilal, meci neconfirmat de site-ul saudiților. De asemenea, Universitatea va mai juca partide de verificare cu Potenza (Italia 4, 29 iulie), Enosis Neon Paralimni (Cipru 1, 1 august) și cu Khazar Lenkaran (Azerbaidjan 1, 4 august).

 

Vor sosi 9 jucători în probe

Carmelo Palilla va testa mai mulți jucători străini, majoritatea italieni și argentinieni. „Vor veni cel puțin 9 jucători în probe. Dintre aceștia am vrea să rămână 3-4. Căutăm și un decar de valoare”, a declarat Walter. „Cred că în acest moment avem cel mai bun lot din liga secundă. Ar trebui să promovăm fără mari probleme”, a mai spus finanțatorul lui “U”.


Articol scris de: Daniel LUP

27 Jul. 2009, 11:22 Seria 2
Pe aceeași temă