„Vreau să mă retrag de la Timișoara”

Publicat: 14 Jan. 2012, 10:20 Actualizat: 14 Jan. 2012, 10:21 Seria 2
„Vreau să mă retrag  de la Timișoara”

Site-ul oficial al lui Poli Timișoara i-a provocat pe suporteri să voteze cel mai bun prim unsprezece din istoria de 90 de ani a clubului. Până acum, s-au desemnat câștigătorii pe posturile de portar (Pantilimon), fundaș dreapta (Contra) și fundașii centrali. Cuplul ideal din centrul apărării este format din regretatul Dan Păltinișanu și slovacul Marian Cisovsky.

Cel din urmă va fi, mai mult ca sigur, singurul străin din această echipă ideală. Cisovsky se află acum în Cehia și se pregătește, alături de coechipierii de la Viktoria Plzen, de confruntarea cu Schalke, din Europa League. A avut un sezon de vis cu campioana Cehiei, jucând în Champions League cu Milan și Barcelona, însă nu a uitat că acum șase luni se lupta cu Poli pentru titlul din Liga I.

Marian, ai intrat în echipa ideală din istoria lui Poli. Cum ai primit vestea?
A fost o surpriză pentru mine, dar mai ales o onoare. Am aflat de la un prieten din Timișoara, care mi-a trimis un mesaj, apoi am intrat și eu pe site-ul clubului și am văzut cu ochii mei. Nu voi uita niciodată Timișoara, sper să mă întorc vreodată acolo.

Doar în vizită?

Nu neapărat. Pentru mine ar fi ceva deosebit dacă m-aș întoarce la Timișoara să joc fotbal. Eu voi avea 35 de ani când îmi va expira contractul cu Viktoria Plzen, dar niciodată să nu zici niciodată. Va fi greu, dar aș vrea să mă retrag din fotbal de la Poli Timișoara. Dacă nu ar fi fost problema cu retrogradarea în vară, aș fi rămas cu siguranță acolo.

Care e primul lucru care îți vine în minte când auzi vorbindu-se de Timișoara?
Îmi aduc aminte de primul meu meci pe stadionul „Dan Păltinișanu”, chiar dacă am fost doar spectator. Era un meci cu Rapid și eram foarte surprins de atmosferă, în tribune se aflau 25.000 de oameni. Apoi am apucat să debutez, am câștigat cu 3-1 la Craiova și apoi o nouă victorie, acasă cu Vaslui. Nu voi uita acele prime săptămâni, am fost fascinat de ce am găsit la Timișoara.

„Iniesta e cel mai bun!”

Ce tricouri ai acasă, din meciurile cu Milan și Barcelona?
După meciul cu Barça am făcut schimb de tricouri cu Abidal, iar, de la Milan, am tricoul lui Nesta. Am o colecție impresionantă acasă, din toți anii în care am jucat fotbal și, după ce mă voi retrage, voi avea cu ce să mă mândresc.

După două meciuri cu Barcelona și două cu Milan, care jucător te-a impresionat cel mai mult?

Ibrahimovic este un fotbalist foarte puternic, Messi e incredibil, dar, în meciurile noastre, cel mai bun cred că a fost Iniesta (foto mic). Este un fotbalist complet. Face de toate pe teren, este tehnic, rapid, e playmaker, vine în defensivă, este incredibil.

„Nu am putut vedea meciurile Timișoarei din tur, dar urmăresc rezultatele pe internet. Am fost foarte fericit când Poli a bătut-o pe Steaua în Cupa României”, Marian Cisovsky, fundaș Viktoria Plzen.

59 de meciuri și 5 goluri sunt cifrele lui Cisovsky în Liga I

3 ani a jucat slovacul pentru Timișoara

articol scris de Radu Faur

Publicat: 14 Jan. 2012, 10:20 Actualizat: 14 Jan. 2012, 10:21 Seria 2
Pe aceeași temă