Vlad Dragomir, cel mai tânăr jucător folosit de ACS Poli până acum: „Le pică fața când le spun câți ani am”

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 03 Sep. 2014, 15:28 Seria 2
Vlad Dragomir, cel mai tânăr jucător folosit de ACS Poli până acum:**

Nu are nici măcar 15 ani și jumătate, dar a debutat în Liga 2. Timișoreanul Vlad Dragomir e unul dintre cei mai tineri jucători folosiți la acest nivel și se anunță un tânăr promițător poate chiar pentru întregul fotbal românesc. Atipic pentru vârsta sa, acesta dă dovadă de multă maturitate, lucru observat și după primele sale minute oficiale bifate într-un eșalon superior.

Vlad Mihai Dragomir nu e un adolescent obișnuit. În timpul săptămânii trebuie să împace meseria de fotbalist cu cea de elev de liceu. Avea doar 14 ani când se antrena deja cu prima echipă a timișorenilor, atunci în Liga 1. A fost aproape de un debut cu Concordia, dar momentul s-a amânat. Era doar o chestiune de timp. A bifat acum opt minute plus prelungiri în victoria timișorenilor cu Mioveni în prima rundă de Liga a II-a, dar aceste câteva sute de secunde pot fi o piatră de hotar importantă pentru viitor. „M-am bucurat, am tras de mine, chiar dacă au fost doar opt minute, mai ales că am rămas în zece efortul a fost mai mare. Am avut puține emoții recunosc, cred că oricine ar avea. Le-am lăsat însă la o parte și am încerc să fiu eu însumi, cum sunt și la juniori, să-mi fac jocul”, a spus Vlad Dragomir.

„Știam că mă va băga cât de curând”

Pur și simplu, el nu e un puști împins de la spate în echipa mare, de dragul promovării, practic aproape s-a impus în linia de mijloc în partidele amicale. „Am mai avut o șansă în Liga I, dar domnul profesor Dan Alexa a decis că e mai bine așa. Acum cum am picat în Liga a II-a, e clar că mi-a dat șanse mai mari să debutez, e alt nivel, mai ușor. Știam că mă va băga cât de curând și sper să pot să joc cât mai mult și să aduc rezultate cât mai bune”, continuă puștiul.

Fiindcă are o vârstă așa de fragedă e deschis la sfaturile colegilor. „Mă bucură faptul că sunt mezinul echipei. Am de la cine să învăț, mai am mult să ajung până sus, unde-mi doresc. Mereu când intru în teren, cei cu experiență îmi spun să joc simplu la început, primele pase, până îmi intru în mână… Cristi Scutaru îmi dă multe sfaturi când sunt în teren alături de el, Gabriel Cânu, de multe ori mă corectează când greșesc”, explică junele lui ACS Poli.

Vlad Dragomir rămâne modest, dar recunoaște că atunci când e întrebat de vârsta sa colegii rămân mască atunci când le spune că nu de mult și-a făcut buletin. „Mai ales cei noi, mă întreabă câți ani am și mereu le pică fața când le spun că am 15 ani, ei credeau că am 16-17”, dezvăluie puștiul crescut lângă „Dan Păltinișanu”.

Observat și „afară”

Mijlocaș central, dar care poate evolua și pe partea stângă, Vlad Dragomir îl are, ca orice adolescent de vârsta sa, pe Cristiano Ronaldo printre idoli, dar, în același timp, apreciază calitățile lui Lionel Messi. În vara ce tocmai s-a încheiat a fost aproape de un titlu cu juniorii C ai lui ACS Poli. Din grupa de excepție a acum „secundului” Sorin Vlaicu se mai află constant în pregătiri alți tineri de perspectivă, precum fundașul Radu Motreanu sau portarul Mario Contra. „E și Motreanu… Mulți juniori au trecut pe la echipa mare, dar din păcate n-au rămas, sper să vină cât mai mulți colegi de la grupa mea, să debuteze și ei și să aducem rezultate și cu juniorii. E o diferență foarte mare, dar pot să fac față, e mult mai greu, altă forță, e altceva, dar și aici colegii m-au primit bine, chiar dacă la început am fost mai timid, acum am început să mă acomodez”, a precizat Dragomir. El a atras atenția de la fragedă pruncie și unor cluburi din Italia, acest aspect forțându-i practic pe diriguitorii alb-negrilor să-i acorde atenția cuvenită.

Cel mai tânăr debutant al bănățenilor în primele eșaloane e și un membru important al naționalei sub 16 ani. Recent, la turneul „Star Way” din Rusia, Vlad a ieșit în evidență cu două „assist-uri” în victoria cu Rusia și un gol în eșecul cu Serbia, scor 1-2. Contra „vecinilor” va juca din nou într-o dublă peste două săptămâni: „să le arătăm că lucrurile nu stau așa”. „Cariera mea momentan este bună. Speră să o duc tot așa, să am multe meciuri în Liga a II-a, mi-ar prinde bine și cred că așa va fi”, a conchis Vlad Dragomir.

16 ani avea Cristian Bărbuț la debutul pentru ACS Poli în Liga a II-a, contra lui UTA, el fiind precedentul cel mai tânăr jucător folosit de timișoreni într-un meci oficial

Sursa: Sport9

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 03 Sep. 2014, 15:28 Seria 2
Pe aceeași temă