Victorie pentru istorie. Cu un succes cu Gaz Metan, Chindia termină sezonul regulat pe locul 1 în Liga 2. „E un moment special pentru întreaga suflare fotbalistică din județ”

Marius ANGHEL 01 Apr. 2016, 12:53 Seria 2
Victorie pentru istorie. Cu un succes cu Gaz Metan, Chindia termină sezonul regulat pe locul 1 în Liga 2.**

Optimism și victorie, acestea sunt cuvintele de ordine la Chindia Târgoviște înaintea meciului istoric pe care îl vor susține Daniel Popa & co. sâmbătă, de la ora 13:00, cu Gaz Metan Mediaș, în etapa a 26-a a Ligii 2.

Chindia are nevoie de un succes, la orice scor, pentru a termina campionatul regulat pe prima poziție în Seria a II-a a eșalonului secund. În tur a fost 2-1 pentru Gaz Metan, iar acum antrenorii și jucătorii Chindiei sunt hotărâți să își ia revanșa, mai ales că vor juca în fața unor tribune pline.

„Ne așteaptă un joc dificil. Este derby-ul campionatului, dar indiferent de rezultatul acestui joc, noi și Gaz Metan vom termina pe primele două locuri. Ne dorim ca noi să fim în frunte după acest meci. Ar fi un avantaj important să începem play-off-ul de pe primul loc. Sperăm să avem o evoluție care să se ridice la nivelul arătat până acum, iar Gaz Metan să cunoască la Târgoviște gustul înfrângerii în mini-retur”, a vorbit antrenorul Chindiei, Nicu Croitoru, într-o conferință de presă organizată joi la prânz la stadion.

Popa: „Nu contează cine dă gol, important e să batem”

Al doilea marcator al Chindiei din acest sezon, Daniel Popa (11 goluri), spune că meciul de sâmbătă va fi unul greu, dar se va termina bine pentru târgovișteni. „O să fie un joc foarte dificil, cu o echipă bună. Trebuie să luăm trei puncte și să urcăm pe primul loc. Mi-aș dori să marchez, dar la un meci ca ăsta chiar nu contează cine dă gol, ci contează să obținem victoria”, completat de Bogdan Dinu: „Cu siguranță, nu va fi un meci ușor, dar eu sper să câștigăm și să ne luăm revanșa”.

Popa a suferit o accidentare ușoară la Târlungeni, etapa trecută, dar s-a refăcut și e apt de joc pentru derby-ul cu Gaz Metan Mediaș.

Ghergu: „E un moment special pentru toată suflarea fotbalistică din județ”

Președintele Chindiei, Marcel Ghergu, a apărut la conferința de presă mai emoționat ca oricând. Ghergu a vorbit deschis despre promovare, despre Liga 1, despre dosarul de licențiere depus de club și despre derby-ul de sâmbătă.

„Întâlnim o contracandidată a noastră la primul loc. Sperăm ca vremea să ne ajute, să fie frumos afară și să vină mulți suporteri de-ai noștri. Putem să facem un joc bun, îi văd pe antrenori și pe fotbaliști foarte motivați și cred că așa vor rămâne până la finalul campionatului. Așteptăm cu mare nerăbdare acest meci. Cred că avem un ascendent moral în fața lui Gaz Metan Mediaș. Nu am luat gol în 2016, vom juca acasă, cu câteva mii de oameni în tribune, e un moment special pentru întreaga suflare fotbalistică din județ.

Ieri am depus dosarul de licențiere pentru Liga 1 și pot să vă spun că stăm bine. Urmează să mai facem câteva completări, foarte puține față de alte echipe, până la data de 2 mai când se sigilează dosarul. Probabil că, în ipoteza în care am promova, am fi lăsați să jucăm un sezon pe propriul teren, evident, cu ceva îmbunătățiri urgente”, a spus Marcel Ghergu, care a mai anunțat că în acest moment Chindia este pe zero în privința datoriilor.

Înaintea meciului direct de sâmbătă, Chindia Târgoviște se află pe locul 2 în Seria a II-a, cu 51 de puncte, iar Gaz Metan Mediaș e lider cu 52 de puncte.

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Istvan BERTALAN și DBSport

Marius ANGHEL 01 Apr. 2016, 12:53 Seria 2
Pe aceeași temă