Vestiarul „stegarilor” stă pe un butoi cu pulbere. Fotbaliștii cer cu disperare plata unui salariu până la meciul cu Chindia

Marius ANGHEL 12 Apr. 2016, 13:00 Seria 2

„Stegarii” au ratat lamentabil startul play-off-ului, cu o prestație jenantă la Arad. Cum Mediașul, Chindia Târgoviște și UTA Bătrâna Doamnă au câștigat în prima etapă a play-off-ului, cele trei echipe și-au mărit distanța în clasament față de FC Brașov. Urmează meciul de vineri cu Chindia Târgoviște, iar în cazul unui nedorit eșec, brașovenii sunt ca și scoși din lupta pentru promovare. Faptul că vestiarul „stegarilor” mocnește de nemulțumiri este cunoscut. Concret, la începutul săptămânii trecute, jucătorii au cerut explicații oficialilor clubului pe tema restanțelor financiare. „Ne tot amână de atâta vreme cu plata salariilor. Ne-au promis că până miercuri vom încasa un salariu. Am ajuns la limita răbdării”, au declarat surse din cadrul echipei.

Acordul cu Dinamo depinde de creditori

Când au anunțat că vor achita un salariu până la meciul cu Chindia, șefii lui FC Brașov s-au bazat pe o sumă de bani pe care clubul ar trebui să o încaseze de la Dinamo în contul transferului lui Vlad Olteanu. Președintele interimar al CA al FC Brașov, Gheorghe Popa, s-a deplasat săptămâna trecută la București, unde a purtat mai multe discuții cu Ionuț Negoiță, patronul lui Dinamo. Se pare că Negoiță ar agrea varianta să achite acum 50.000 de euro, dar cu condiția ca FC Brașov să renunțe la o sumă de bani pe care gruparea bucureșteană ar trebui să o vireze la începutul lui 2017. La începutul acestui an, Vlad Olteanu a fost împrumutat la Dinamo pentru un sezon, iar Negoiță a plătit doar pentru împrumutul jucătorului brașovean circa 50.000 de euro. Înțelegerea dintre FC Brașov și Dinamo prevede faptul că dacă Olteanu dă randament la formația din Ștefan cel Mare, bucureștenii trebuie să mai achite „stegarilor” la finalul acestui an 50.000 de euro, iar pentru un transfer definitiv încă 50.000 de euro în primăvara anului viitor.

Dinamo vrea să plătească

Cum Vlad Olteanu a confirmat pe deplin așteptările, cei de la Dinamo doresc să-l transfere definitiv, astfel că Negoiță este dispus să plătească acum 50.000 de euro, dar FC Brașov să renunțe la ultima rată de bani. Cum situația financiară de la FC Brașov este critică, șefii clubului brașovean au acceptat această variantă, însă totul depinde de administratorul judiciar, asta pentru că gruparea brașoveană este în insolvență.

„Pentru a încasa acești bani de la Dinamo trebuie să avem acordul creditorilor. Ordinea de zi nu putea fi modificată, astfel că am convocat pentru lunea viitoare creditorii pentru a le prezenta situația cu transferul lui Vlad Olteanu la Dinamo. În ședința de astăzi (n.r. luni) cu creditorii s-a votat angajarea unui avocat care să reprezinte clubul în litigiul cu Finanțele”, a spus Alexandru-Cosmin Gheorghe, administratorul judiciar al FC Brașov.

Cu siguranță, anunțul administratorului judiciar nu este pe placul jucătorilor, astfel că rămâne de văzut dacă aceștia vor mai accepta acum o amânare de câteva zile sau vor declanșa un nou protest. În urmă cu aproape o lună, jucătorii lui FC Brașov au refuzat să iasă la un antrenament.

Gheorghe Popa cunoaște problemele jucătorilor și spune că are speranțe că până la meciul cu Chindia va rezolva plata unui salariu. „Facem toate eforturile ca până la meciul cu Chindia să plătim un salariu jucătorilor”, a spus Popa.

Optimism la cote înalte în tabăra Chindiei

De toate problemele „stegarilor” vor încerca să profite adversarii din play-off. Cei de la Chindia chiar își umflă mușchii după victoria din meciul cu FCM Baia Mare și anunță că cele trei puncte din meciul de la Brașov sunt ca și acontate. „Noi devenim o echipă mai puternică pe zi ce trece și cu jucători care își arată adevăratele calități. Ne gândim acum la meciul cu Brașov, care dacă iese așa cum trebuie, ne mai aduce trei puncte în clasament”, spunea Nicu Croitoru, antrenorul Chindiei la finalul meciului cu FCM Baia Mare.

Meciul FC Brașov – Chindia, contând pentru etapa a doua din play-off, este programat vineri, de la ora 18.00, pe Stadionul Tineretului.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 12 Apr. 2016, 13:00 Seria 2
Pe aceeași temă