Velcea speră în salvarea lui Poli: „Sunt convins că după meciul cu UTA se va întâmpla ceva”

19 Apr. 2012, 15:46 Seria 2
Velcea speră în salvarea lui Poli:**

Antrenorul Vali Velcea, este conștient că UTA este în momentul de față o echipă mult mai motivată decât Poli. Cu toate acestea, tradiția și dorința de a-i face fericiți pe suporteri sunt motivele pentru care timișorenii vor lupta mâine seară.

„Din punctul de vedere al însemnătății istorice, e un meci cu orgolii, frustrări ale unora, iar prezentarea acestui meci nu-și mai are rostul. Derby-urile între Poli și UTA se clasează foarte sus în ierarhia fotbalului românesc, chiar dacă ele se desfășoară în eșalonul secund. Vom întâlni o echipă mult mai ambițioasă ca a noastră, dar noi ne păstrăm ritmul și cadența pentru a promova pe prima scenă, din punct de vedere sportiv. Toată lumea ne întreabă dacă batem UTA, dacă e ultimul meci… Toată lumea e canalizată pe dorința de victorie cu UTA. Starea de spirit din spatele echipei nu s-a schimbat, nu s-a văzut nicio rază de lumină de îmbunătățire a situației, dar vom face tot posibilul să batem pe UTA”, a spus Velcea.

Întrebat dacă se gândește că acesta va fi ultimul meci pentru Poli, tehnicianul a răspuns: „Cred că ne vom face datoria până la final. Dar nu știu care e finalul. (…) Am convingerea că după meciul cu UTA se va întâmpla ceva, nu știu în acest moment ce, dar se va întâmpla ceva. Cred că această echipă va termina returul de campionat”.

„Goga rămâne la echipa a doua”

Vali Velcea i-a reprimit pe Nicolas Gorobsov și Sergei Lepmets la antrenamente, după ce aceștia au refuzat să facă deplasarea la Turnu Severin. Goga va rămâne, însă, exilat la satelit. „Goga își face datoria până la final la echipa a doua, iar Lepmets la prima echipă. A revenit printre noi. Nu știu ce l-a convins, probabil contul bancar. Probabil că a suferit modificări”, a spus antrenorul lui Poli. Reacția Scutaru a venit imediat. „La noi, ceilalți jucători, nu a apărut nicio modificare”, a spus căpitanul lui Poli.

„Ne bucură inițiativa primăriei”

Velcea este bucuros că măcar autoritățile locale le-au promis ceva bani jucătorilor, în condițiile în care salarii nu au mai văzut de la sfârșitul anului trecut. „Neavând cunoștiință de promisiunea primăriei decât din presă, nu poate decât să ne bucure că autoritățile vin în sprijinul nostru, nu contează în ce formă juridică. Și o să simtă și ei că acești jucători vor merge până la capăt și vor ieși cu fruntea sus din acest campionat”, a spus antrenorul lui Poli.

Scutaru: „Sper să-i motivez pe colegi”

Criosti Scutaru și-a luat în serios rolul de căpitan și le-a transmis colegilor că meciul cu UTA trebuie câștigat cu orice preț. „Se știe că e un derby foarte mare, mulți își doresc să joace în acest meci. Noi sperăm să jucăm toate meciurile până la final, acesta să nu fie ultimul. Sper să-i motivez pe colegi, de luni le-am tot spus că e un meci special și trebuie să-l câștigăm. S-a văzut la antrenamente o schimbare, s-a văzut că vrem să batem UTA. Eu zic că echipa asta va avea un viitor, chiar dacă acum situația nu e atât de clară”, a spus Scutaru.

Articol scris de Radu FAUR

19 Apr. 2012, 15:46 Seria 2
Pe aceeași temă