„Valoarea adversarilor a avut darul de a ne mobiliza la maximum”. Cucui vorbește despre performanța obținută la Vâlcea și despre șansele de menținere în fruntea seriei

Marius ANGHEL 23 Dec. 2015, 16:17 Seria 2

Unul dintre punctele forte ale echipei CSM Râmnicu Vâlcea în aceste sezon de Liga 2, ediția 2015-2016, a fost apărarea. Alexandru Pelici a mizat în majoritatea partidelor din această primă parte a campionatului pe același nucleu de jucători în defensivă, iar rezultatul se vede în clasament. Gruparea olteană a încasat mai puțin de un gol pe meci în cele 18 etape desfășurate până acum, iar cele 15 goluri primite în mare parte de portarul Călin Fildan o situează pe locul patru în această ierarhie a Seriei a II-a, după FCM Baia Mare, „U” Cluj (ambele cu câte 12 goluri primite) și CS Mioveni (14 goluri).

Ionuț Stoica și Marius Tomozei sunt liderii prezențelor în defensivă, fiecare cu câte 15 aparații, Rareș Cucui și Cătălin Pârvulescu (ambii cu câte 14 meciuri) îi urmează îndeaproape, în timp de Denis Dumitrașcu și Samson Nwabueze au câte 10 jocuri în prima parte a sezonului.

Dacă în anii precedenți a jucat fie la „U” Cluj, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea sau CS Mioveni, însă niciodată nu a adunat mai mult de nouă meciuri, acest sezon pare să-i fie de bun augur și lui Rareș Cucui (22 ani). Jucătorul originar din Târnăveni a trecut peste ghinionul accidentărilor și în acest campionat a reușit deja să evolueze de 14 ori. În plus, a bifat și prima sa reușită în campionatul Ligii 2, în returul cu FC Caransebeș.

Cucui a avut evoluții constant bune în meciurile în care a jucat, are parte de încrederea tehnicianului Alexandru Pelici și abia așteaptă trecerea vacanței pentru a reveni pe gazon. CSM Râmnicu Vâlcea a încheiat anul 2015 pe locul 2 în Seria 2, la egalitate cu liderul FCM Baia Mare, și este una dintre pretendentele la promovare.

„Kucky”, așa cum este poreclit de coechipierii săi, a vorbit într-un interviu, acordat site-ului oficial al echipei vâlcene, despre parcursul CSM-ului în această primă parte a sezonului, despre ceea ce i-a motivat în a obține aceste sezultate surprinzătoare, de menținerea cel puțin pe locul doi în clasament, cât și despre confruntările puternice din play-off ce vor avea loc pe stadionul Municipal.

– Ce ți-ai zis când ai văzut în ce serie vom juca, cu „U” Cluj, FC Brașov și Gaz Metan Mediaș?
– Cu toții ne-am gândit că sunt adversari puternici, ținând cont că vin din Liga 1! Dar asta ne-a ambiționat să muncim mai mult pentru a face față cu brio! Eu cred că valoarea adversarilor a avut darul de a ne mobiliza la maximum. Am învins pe „U” Cluj, am remizat la Mediaș și i-am bătut în Cupă și am pierdut la Brașov. Eu cred că sunt rezultate onorabile.

– Am început cum nu se putea mai prost, cu înfrângere la Caransebeș. Te gandeai că CSM își revine?
– La Caransebeș a fost ghinion, poate prea încrezători am fost că vom câștiga! Și această înfrângere ne-a motivat, drept dovadă parcursul din campionat! Apoi ne-am luat revanșa în fața lor, în meciul din retur, am demonstrat că a fost un simplu accident.

„Am câștigat multe meciuri prin forța grupului, prin unitate și așa trebuie să continuăm și în anul 2016”

– Finalul anului ne-a găsit pe locul doi. E greu de păstrat până la finalul sezonului regulat?
– Nu cred că este greu, dar e nevoie de multă muncă. Ne așteapă încă opt finale pe care trebuie să le tratăm cu maximă seriozitate și concentrare. Dacă se mai fac două, trei, transferuri și nu vor fi plecări importante din actualul lot, se poate! Noi am câștigat multe meciuri prin forța grupului, prin unitate și așa trebuie să continuăm și în anul 2016.

– Ai dat și gol. Rămâi cu unul sau mai pui unul, două, până la finalul campionatului?
– Da, a fost primul meu gol în Liga a 2-a și normal că mă bucur că am înscris. Eu nu vreau să fie singurul al campionatului, sper să fie cât mai multe în continuare. Important este, însă, să ajut echipa să câștige puncte importante!

– Crezi ca CSM poate umple stadionul la un meci de play-off?
– Când am venit de la Damila la CSM la fiecare meci acasă erau cel puțin 1000, 1500 de spectatori, iar acum, la ultimele meciuri, au venit mai mulți! Eu cred că numărul lor va crește de la meci la meci! Putem umple stadionul în play-off! Noi vom face tot posibilul să îi facem fericiți pe iubitorii fotbalului din Vâlcea.

– Ce mesaj ai pentru suporteri, la final de an?
– Le mulțumim frumos pentru susținere și atmosfera frumoasă de la meciuri! Le doresc tuturor Viperelor Albastre un „La mulți ani cu sănătate” și tot ce își doresc! Sărbători fericite alături de cei dragi!!!

Foto: Dan Lixandru

Marius ANGHEL 23 Dec. 2015, 16:17 Seria 2
Pe aceeași temă