Vâlcea vrea loc în Liga 1 din următorul sezon. Au contestat la TAS promovarea CS Univeristății: „De luni, colegii mei pregătesc dosarul de licențiere”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Feb. 2015, 16:23 Seria 2

După răspunsurile negative primite de la Comisia de Disciplină și Comisia de Recurs a FRF, conducerea echipei CSM Râmnicu Vâlcea a depus un memoriu la TAS prin care cere, din sezonul viitor, un loc în Liga 1. Clubul vâlcean a contestat în vară promovarea echipei CS Universitatea Craiova în Liga 1, care nu avea cei trei ani de afiliere la FRF, conform articolului 54 din statutul FRF.
 
Managerul general al clubului din Zăvoi, Lucian Munteanu, susține că pe 5 decembrie a depus dosarul la TAS și așteaptă un răspuns în maxim două săptămâni. „Dacă în vara trecută am fost mai duri în declarații, pentru urgentarea analizei cazului nostru și nu a venit un răspuns, atunci ne-am dat seama că vom avea un răspuns doar dacă ajungem la TAS. Am avut răbdare, am încheiat un contract cu o casă de avocatură care să ne reprezinte. În acest moment, datorită clauzelor de confidențialitate care le-am avut, pot da mai multe amănunte. A trebuit întâi să urmăm pașii legali, să mergem la Disciplină, apoi la Recurs, iar în decembrie am ajuns la TAS. Am achitat taxa de 1.000 franci elvețieni pentru acceptarea dosarului nostru. Este un motiv de bucurie pentru noi, ne-a fost greu în această perioadă să fim acuzați, o parte din presă a semnalizat că noi ne-am retras plângerea în privința dreptului de promovare, dar, din cauza contractului de confidențialitate, nu am putut da un răspuns. Ne-am dus treaba ușor, ușor, la capăt, cu pași mărunți. Am ajuns într-un punct în care lucrurile nu mai depind de noi. Asta își dorea toată lumea, să ni se judece nedreptatea care ni s-a făcut în vara anului trecut. Toate demersurile au fost făcute, privind noul sezon de Liga 1, nu afectăm competiția. De luni, colegii mei pregătesc dosarul de licențiere” a anunțat șeful clubului vâlcean.

Edilul a promis ajutor financiar în cazul acestui proces

Primarul interimar Gigi Matei a promis că va contribui și el la cheltuielile acestui proces la TAS. „Până la sfârșitul săptămânii viitoare trebuie să achităm toată taxa pentru judecarea cazului. Deși traversăm o perioadă foarte grea privind bugetul clubului, datorită multor datorii care nu ne aparțineau, iar cheltuielile cu acest proces depășesc 1 miliard de lei vechi. Zilele trecute am fost la primar, i-am expus situația, avem promisiunea că o parte din taxă va fi propusă în Consiliul Local și sper că și aprobată. Speranța moarte ultima, avem șansa noastră, ne bazăm pe regulamentele FRF, pe firma care ne reprezintă. Nu știu care sunt șansele, dar important este că acest caz se va judeca. Nu avem nimic de pierdut, doar de câștigat” a mai afirmat Lucian Munteanu.

Clubul vâlcean este reprezentat de casa de avocatură „Chiuariu & Asociații”, condusă de controversatul Tudor Chiuariu. Judecatorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au condamnat definitiv in ianuarie pe fostul ministru al Justiției, Tudor Chiuariu, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare. Recent, acesta este pus sub urmărire penală de DNA în alte cauze, fiind acuzat de trafic de influență și spălare de bani. „Este o firmă de avocatură, nu vorbim doar de o persoană. Este o firmă cu experiență în asemenea cazuri, nu ne interesează cine o conduce. Noi suntem mult mai încrezători și așteptăm cu mare nerăbdare decizia TAS-ului, care va da un răspuns definitiv”, a mai spus Munteanu.

CSM Râmnicu Vâlcea a încheiat play-off-ul de promovare în Liga 1, sezonul trecut, pe locul 3 în Seria II cu 30 de puncte, ratând astfel sportiv să ajungă în prima ligă. CS U Craiova (37 pct.) și ASA Târgu Mureș (34 pct.) au ocupat primele două poziții și au urcat în Liga 1. Totuși, clubul vâlcean a contestat dreptul la promovare al craiovenilor pentru că nu aveau trei ani de existență, însă Comisia de Disciplină și cea de Recurs a FRF nu i-a dat dreptate.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Feb. 2015, 16:23 Seria 2
Pe aceeași temă