UTA, în pericol de a-și pierde jucătorii

11 Dec. 2008, 13:30 Seria 2
UTA, în pericol de a-și pierde jucătorii

Șase dintre jucătorii echipei UTA au depuse memorii la FRF, considerându-se nedreptățiți. Cinci dintre ei – Huțan, Ibeh, Radovanovic, Mârne și Văsâie – solicită, prin intermediul federației să li se achite salariile restante pe lunile septembrie și octombrie, în timp ce Florin Dan a cerut atât banii, cât și statutul de jucător liber de contract.

 

Huțan și Ibeh și-au depus memorii în urmă cu aproximativ o lună, pentru restanțe financiare. Ei n-au solicitat să devină liberi de contracte, ci doar să li se achite banii. Radovanovic se află în aceeași situație. Beneficiar al unui salariu de 12.000 de euro pe lună, atacantul sârb are de luat trei salarii, dar el n-a fost plătit integral de circa jumătate de an, fiind grav accidentat.

 

Marius Mârne și Cosmin Văsâie au solicitat și ei să le fie achitate salariile restante pe septembrie și octombrie, în timp ce Florin Dan nu și-a cerut doar banii, ci și statutul de jucător liber de contract, el având deja altă ofertă căreia dorește să-i dea curs.

 

Alți doi componenți ai lotului, portughezii Edson și Simao, au trimis doar notificări pe adresa clubului arădean, prin care și-au cerut banii. Ambii au amenințat cu FIFA, dar, conform regulamentelor, nu au dreptul să se adreseze forului internațional pentru litigii legate de neplata salariilor cât timp se află sub contract, ei fiind nevoiți să se îndrepte tot spre FRF.

 

În 15 decembrie devin scadente salariile pe luna noiembrie, dar din acea dată, peste 20 de jucători ai Bătrânei Doamne vor îndeplini condițiile necesare pentru a deveni liberi de contract. Există o promisiune din partea antrenorului Ionuț Chirilă conform căreia salariul pe luna septembrie se va achita vineri.

 

Articol scris de Sebastian ȘICLOVAN

11 Dec. 2008, 13:30 Seria 2
Pe aceeași temă