UTA forțează a treia promovare consecutivă. „Părintele” noului proiect vorbește despre obiectiv, licență și ce-i trebuie Aradului în Liga 1

Marius ANGHEL 06 Apr. 2016, 10:23 Seria 2
UTA forțează a treia promovare consecutivă.**

Din această săptămână, UTA Bătrâna Doamnă a intrat în a doua etapă a campionatului, la capătul căreia se va decide echipa promovată direct în Liga 1 și cea care va merge la baraj cu ocupante poziției secunde din seria de Est. După anularea rezultatelor cu FC Caransebeș și FC Bihor și înjumătățirea „zestrei”, „alb-roșii” pornesc în play-off cu 20 de puncte, la egalitate cu Chindia Târgoviște și cu unul mai puțin decât prima clasată, Gaz Metan Mediaș. Teoretic, culoarul spre realizarea visului fanilor arădeni e destul de bun, dar poate conducerea clubului și cei din jurul său, autorități locale și oameni de afaceri să susțină acest deziderat? La această întrebare și altele pe aceeași temă a răspuns Alexandru Meszar, părintele proiectului noii UTA.

– Un loc 3, cu 51 de puncte acumulate, e un rezultat bun la revenirea UTA-ei în Liga a 2-a?
– Poziția ocupată pentru o echipă care acum doi ani evolua în Liga IV-a, care se bazează în mare majoritate pe jucători crescuți de școlile de fotbal din Arad, este mult peste așteptări.

– La începutul campionatului se vorbea despre obiectivul clasării pe un loc de play-off. Există un nou obiectiv pentru partea a doua a sezonului?
– Ne-am bucura dacă echipa ar avea o creștere de formă pentru următoarea fază a campionatului. Dorim să acumulăm cât mai multe puncte, să rămânem în lupta pentru Liga I și – totodată – dacă se poate am dori să continuăm construcția echipei.

– Poate conducerea clubului, respectiv oamenii de afaceri din jur și oficialitățile locale să susțină cu tot ceea ce pot un obiectiv îndrăzneț precum promovarea?
– Lupta pentru promovare nu trebuie susținută, pentru că lucruri mari nu se pot face într-o săptămână. În schimb, în cazul fericit, dacă UTA promovează este nevoie de mobilizare generală din partea tuturor factorilor implicați. Îndeosebi Primăria trebuie să intervină la baza Motorul. Sunt sigur că aceste lucruri se vor rezolva cum s-au rezolvat și până în prezent la fiecare promovare.

– E adevărat că cea mai spinoasă problemă din dosarul de licențiere depus la FRF a fost legată de stadion? Există vreo posibilitate ca UTA să joace într-adevăr departe de Arad, respectiv pe Cluj Arena, în cazul promovării?
– Dosarul de licențiere este un capitol foarte interesant, la care e „o plăcere” să lucrezi. Dosarul UTA-ei conține peste 1500 de pagini. Criteriile sunt: financiare, de infrastructură, de personal și administrație, sportive și juridice, din care problemele cele mai mari le-am avut la criteriul personal – admistrativ. Și asta pentru că în Liga 1 este necesar să ai un număr important de angajați cu diferite calificări, iar noi am cam rămas cu personalul care l-am avut și în Liga III-a. La criteriile de infrastructură nu am avut probleme, deoarece avem contractele cu Primăria pentru terenurile Motorul, Sânnicolau Mic, Șega și ICRTI, iar ca sală cele două terenuri sintetice de la Serie A. Vizavi de cum a apărut Cluj Arena în dosar, mass media nu a informat clar: Toate echipele care evoluează în Liga 1 sunt obligate să nominalizeze un stadion unde vor juca dacă stadionul din localitate e suspendat. Mai multe echipe, cum sunt și ASA Târgu Mureș și Gaz Metan Mediaș, au nominalizat Cluj Arena.

Antrenor bătut în cuie cel puțin până la finalul sezonului

– Roland Nagy a avut o mică răbufnire la conferința de presă de după meciul cu Unirea Tărlungeni. E legată ea cumva de eventuale nemulțumiri venite din direcția conducerii la adresa sa? Ați luat vreodată în calcul schimbarea antrenorului în acest sezon?
– După terminarea unei faze a campionatului este și normal să te mai descarci un pic. Nemulțumiri au fost și vor fi permanent, deoarece totdeauna vrem mai mult, atât conducerea cât și publicul. La o echipă de fotbal schimbarea antrenorului este permanent în calcul. Așa este fotbalul. Antrenorii stau cu bagajele făcute. Noi, însă, gândim un pic altfel. Nu schimbăm stafful la prima ocazie ratată de atacanți. Orice modificare se efectuează după o analiză profundă a unei perioade mai lungi. În concluzie sigur vom termina campionatul în forma actuală.

– Cum se întâmplă de UTA își realizează obiectivele an de an, respectiv promovările din ligile trei și patru, iar acum se bate la promovarea în Liga1? Avem exemple în județul Arad care nu au „norocul” UTA-ei, ultimele exemple fiind cele ale Progresului Pecica sau Național Sebiș…
– Vorbim despre organizare, continuitate, sprijin din partea autorităților, a publicului și a sferei private. Și încă un lucru foarte important, la UTA nu conduc mai mulți, ca la alte echipe, unde conduce un pic și primarul și consilierii și alții.

– Concluzionând, ce îi puteți asigura pe suporterii echipei fanion a Aradului înainte de începerea play-off-ului în seria de Vest a ligii secunde.
– În următoarea fază a campionatului se oferă o șansă nouă pentru echipă, staff și conducere, șansă de care vrem să profităm. Nu avem nimic de pierdut, vom aborda toate meciurile la victorie.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 06 Apr. 2016, 10:23 Seria 2
Pe aceeași temă