UTA e lider în Liga 2, însă nu-și schimbă politica pentru a ajunge imediat în Liga 1. Meszar: „Ne-am bucura de o promovare, dar nu forțăm acest lucru”

Marius ANGHEL 05 Nov. 2015, 11:26 Seria 2
UTA e lider în Liga 2, însă nu-și schimbă politica pentru a ajunge imediat în Liga 1.** Meszar:

Noua echipă fanion a Aradului, UTA Bătrâna Doamnă, a respectat toți pașii impuși până acum din punct de vedere sportiv. UTA a promovat doi ani la rând, din Liga a 4-a și Liga a 3-a, iar după 11 etape în stagiunea 2015-2016 a eșalonului secund este lider în seria de Vest. Publicul arădean a început să viseze cu ochii deschiși, dar oare e pregătită „Bătrâna Doamnă” de o astfel de încercare?

Răspunsul a venit din partea lui Alexandru Meszar, părintele acestui îndrăzneț proiect: „Poziția din clasament nu schimbă obiectivul și politica clubului stabilit la începutul sezonului 2013/2014, adică Aradul să aibă o echipă de fotbal, mai precis UTA Arad, care promovează în Liga II-a națională cel târziu în 2016. O echipă bazată pe mulți tineri, jucători și staff arădean pe cât posibil, o echipă care se poate menține fără probleme în acest eșalon. Acest obiectiv a fost realizat cu un an mai repede. Apoi, promovarea în Liga I este prevăzută când va fi oportună: poate fi în acest sezon sau în sezoanele următoare. Bineînțeles că ne-am bucura de o promovare în acest an, mai ales că pare a fi mai greu în sezoanele următoare, dar nu forțăm acest lucru. Nu schimbăm politica clubului, nu investim și nu transferăm jucători pentru acest obiectiv. În schimb, abordăm cum am abordat și până în prezent toate jocurile la victorie. Antrenorii vor alinia întotdeauna echipa cu care cred că vor obține rezultatele cele mai bune, indiferent de vârstă sau proveniență. Forma sportivă trebuie să fie și este singurul factor de diferențiere. Ne-am bucura foarte mult pentru public, jucători și staff să realizăm încă o promovare la finalul acestui an competițional, repet fără a forța acest obiectiv”.

„Sigur nu vom juca în altă localitate”

Meszar a ținut să clarifice și problema stadionului, știindu-se faptul că „Motorul” e departe de a îndeplini criteriile pentru a intra în circuitul Ligii 1. „Iar la întrebarea unde vom juca? Răspunsul este simplu. Având în vedere noile reglementări al ROAF-lui din această vară vizavi de omologări, autoritățile din Arad pot efectua lucrări necesare în perioada intercompetițională la stadion și la suprafața de joc a arenei Motorul ca aceasta să primească aviz pentru Liga I națională. Sigur nu vom juca în altă localitate”, a mai punctat șeful „alb-roșiilor”.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 05 Nov. 2015, 11:26 Seria 2
Pe aceeași temă