UTA aspectelor pozitive după 10 etape: cel mai bun atac, cei mai mulți marcatori din rândul juniorilor. Nagy: „Acum să legăm și patru victorii”

Marius ANGHEL 29 Oct. 2015, 13:36 Seria 2

După un debut de sezon cu lumini și umbre, prima victorie pe teren propriu venind doar la a cincea încercare, UTA Bătrâna Doamnă a intrat într-o zodie câștigătoare și adulmecă podiumul Ligii a II-a (seria de Vest). Arădenii au luat maxim din ultimele trei întâlniri, având un golaveraj zdrobitor: 11-1, realizând și alte performanțe notabile, semn că lucrurile merg în direcția dorită de conducerea clubului  și antrenorii echipei.

„Cel mai bun atac, dar mă bucur și că am început să jucăm la 0″

Cu 22 de reușite, „Bătrâna Doamnă” e cea mai prolifică divizionară secundă din ambele serii. Nicio altă formație nu a depășit nici măcar „borna 20″, la 18 ajungând doar Academica Clinceni în seria de Est și Chindia Târgoviște, nimeni altul decât adversarul de sâmbătă al arădenilor. „E un aspect pozitiv cel legat de numărul de goluri marcate și că avem cel mai bun atac al seriei după primele zece etape. E o medie frumoasă, însă mă bucură și că am început să jucăm la 0, fără să primim goluri. Acum e important să avem continuitate, să fim modești, să nu ne culcăm pe o ureche. Le spun mereu jucătorilor că trebuie să dai totul fotbalului ca să și primești înapoi. Cred că e vremea să și legăm patru victorii cconsecutive. De când am început acest proiect, poate doar în Liga a 4-a am reușit să câștigăm mai multe meciuri unul după altul, în ligile doi și trei încă nu am făcut-o. Câștigând sâmbătă în fața celor de la Chindia am sparge și această barieră și cred că ne dorim cu toții la fel de mult să facem asta”, a punctat Roland Nagy, la conferința de presă de miercuri.

„Copii buni, flămânzi de fotbal, sperăm să profite în continuare de șansa lor”

După ce la Oradea au punctat Bogdan Burlă și Dennis Man, UTA a devenit divizionara secundă cu cei mai mulți marcatori la nivel de fotbaliști Under 19. În plus, cel de-al treilea, Amir Jorza, cu golul izbutit la Caransebeș, e cel mai tânăr marcator din istoria „Bătrânei Doamne”. „E și statistica importantă câteodată, ne arată ceva, iar în cazul nostru este vorba despre faptul că avem copii buni, talentați, care sunt conștienți că pot crește frumos la UTA. E un lucru îmbucurător că a înscris Dennis (n.a. Man) la Oradea, chiar o merita după cum muncește la antrenamente, dar și pentru aportul pe care și l-a adus și în celelalte meciuri. A mai avut ocazii, însă până la urmă e bine că a înscris în cele din urmă. De asemenea, Burlă are acest stâng necruțător, îl tot pistonez să aibă ami multă încredere în el când trage la poartă, iar duminică a reușit o execuție foarte frumoasă într-un moment important, la 0-0. Jorza marcase deja la Caransebeș, e cel mai tânăr marcator din istoria clubului, însă îi așteptăm și pe ceilalți, în special pe Petre, care încă nu a reușit să înscrie în Liga a 2-a, deși a avut ceva ocazii. Dar, îi monitorizăm și pe ceilalți, îl avem în staff și pe Cristi Păcurar care i-a crescut pe acești băieți talentați și s-ar putea să mai apelăm și la alții. Am citit și că Dinculescu își așteaptă rândul, dar mai sunt și alții sub atenta noastră observație, sperăm să profite în continuare de șansa lor. Sunt flămânzi de fotbal, cred că sunt conștienți că în special părinții au făcut sacrificii pentru ei, iar noi le oferim un cadru frumos de afirmare. Cu Mioveniul am terminat cu 5 juniori pe teren, paote fără să ne dăm seama că sunt atâția, dar vă spun că ei se cer în teren la felul cum se pregătesc. Poate, în play-off, după ce vom câștiga acea liniște necesară într-un campionat din care retrogradează 6 echipe, vom apela și mai mult la ei. Dar, bineînțeles, fără a-i uita pe cei care au dus greul și care dau și ei totul la acest club”, a dăugat antrenorul principal al „textiliștilor”.

„Gligor – mijlocaș central pentru inteligența și anticipația în joc”

Antrenându-se la capacitate maximă de mai bine de o lună, Alin Gligor e pregătit să intre într-un prim „unsprezece” plin de certitudini al UTA-ei. E greu de anticipat pe ce post va fi utilizat polivalentul fotbalist, dar Roland Nagy clarifică – oarecum – lucrurile. „În opinia mea, l-aș vedea mai degrabă la mijlocul terenului. Are inteligență și anticipație în joc, a mai evoluat acolo în cariera sa, însă, cu siguranță, se descurcă la fel de bine și în apărare. Pe stânga a jucat deja la Caransebeș și cu Reșița, iar în centru concurența e frumoasă cu Manea, Botiș și Filaret. Cert este că e greu să dispensezi de un fotbalist cu caracterul lui, un băiat de vestiar, care muncește foarte serios la antrenamente”, consideră Nagy.

Creșterea lui Chindriș, stagnarea lui Sorian

Maturizarea mijlocașului central cu profil defensiv al UTA-ei e evidentă și prin prisma faptului că avertismentele îl mai vizează ca altădată. Titular și integralist în toate cele zece meciuri de campionat. Marius Chindriș a „cules” doar două cartonașe galbene și se dovedește foarte util echipei. „E bine pentru el că în anul în care noi evoluam în Liga a 4-a, el a jucat cu Sebișul mai sus, iar apoi a devenit unul dintre punctele fixe ale acestei echipe. Cred că a făcut un sezon foarte bun în Liga a 3-a, confirmă și acum în Liga a 2-a, maturizarea și creșterea sa în joc e evidentă. Asta nu înseamnă că nu poate mai mult, că la unele faze ne așteptăm la altceva de la mijlocașii centrali, iar aici e valabil și pentru jucătorii care evoluează lângă el. De aceea, poate, am încercat cu Jorza, Tănase sau Burlă,  iar Amir s-a apropiat cel mai mult de ceea ce ne dorim noi. Sigur, ne-ar plăcea să putem conta și pe Sorian, un fotbalist cu calități certe, dar care nu e în apele lui. Sigur va avea șansele lui, rămâne de văzut cum va profita de ele. Unii jucători se acomodează mai greu la noile echipe, cred că e și cazul lui Sorian”, e de părere fostul mijlocaș.

Fornetti – pe tricourile UTA-ei

În altă ordine de idei, începând cu partida de sâmbătă cu Chindia Târgoviște, Strătilă et. comp. vor îmbrăca tricouri înscripționate cu numele unui nou sponsor. „Am semnat un acord cu Fornetti România, o firmă care se respectă. Colaborarea e valabilă până la finalul acestui sezon”, a precizat Codru Grădinariu, directorul general al UTA-ei.

„Fornetti România” se alătură altor doi sponsori de tricou, este vorba de GemiSport și Pizza 5 Colțuri.

CITEȘTE și: Curtuiuș, la cele mai bune cifre din carieră: „Mă bucur la goluri doar când câștigă echipa”

Man, jolly-joker de la mijloc în sus: „Mă adaptez oriunde”

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 29 Oct. 2015, 13:36 Seria 2
Pe aceeași temă