Ultrași clujeni sancționați de jandarmi la Bihor

31 Aug. 2009, 13:30 Seria 2
Ultrași clujeni** sancționați de jandarmi la Bihor

În ciuda măsurilor de prevenire pe care Jandarmeria Bihor le-a luat înaintea partidei de fotbal dintre FC Bihor si U Cluj, desfășurată sâmbătă, a fost necesară intervenția forețelor de ordine pentru a aplana mai multe conflicte generate de suporterii echipei oaspete.

 

Potrivit unui comunicat dat publicității duminică, jandarmii au legitimat 32 membri ai durei galerii clujene, iar 12 dintre aceștia au fost avertizați.

 

”Avertismentele nu au fost suficiente însă pentru 8 din suporterii clujeni, care au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 2250 lei. Complementar, jandarmii au propus în procesele verbale de constatare a contravenției și interzicerea accesului la competițiile sau jocurile sportive pentru o perioadă de 6 luni, pentru cei 8 clujeni”, a declarat căpitanul Ioan Bogdan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bihor.

 

În plus, la filtrele de control corporal și al bagajelor organizate la intrarea pe stadion au mai fost surprinși doi suporteri ai U Cluj ce aveau asupra lor materiale pirotehnice.

 

Lui N.D. de 22 de ani și F.D. de 18 ani, ambii din Cluj-Napoca, jandarmii le-au întocmit acte premergătoare urmăririi penale pentru infracțiunea de "încercarea de introducere, deținere sau folosire în incinta arenei sportive a obiectelor artizanale și de distracție, pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele II-IV, T.1, T.2, precum și a artificiilor din categoria obiecte zburătoare luminoase și a pocnitorilor din clasa I".

 

Potrivit Legii 4 din 2008, cei doi riscă închisoarea pe o perioadă cuprinsă între 6 luni și 5 ani, precum și interzicerea accesului la competițiile ori jocurile sportive pe o perioadă cuprinsă între un an și 3 ani.

 

Sursa: bihoreanul.ro

31 Aug. 2009, 13:30 Seria 2
Pe aceeași temă