Uite imnul, nu e imnul!

Marius ANGHEL 07 Nov. 2013, 12:49 Seria 2
Uite imnul, nu e imnul!

La Craiova, până și un cântec poate da naștere unui nou conflict între taberele conduse de Olguța Vasilescu și Adrian Mititelu. Desigur, nu e vorba de orice cântec, ci de imnul compus de Adrian Păunescu, „Cântec pentru Oltenia”, menit să fie reprezentativ pentru Craiova.

Fiul regretatului artist a anunțat marți că cedează gratuit acest imn către echipa Primăriei, care va avea drept exclusiv de folosire. Altfel spus, trupa lui Mititelu rămâne nu doar fără acces pe „Ion Oblemenco”, ci și fără versurile cu care s-a identificat atâția zeci de ani. Imnul compus de Păunescu a ajuns acum în mijlocul unui meci de ping pong între două entități sportive, perdantul cert fiind orașul Craiova.

Moment de reculegere pentru Păunescu

Drept urmare, aseară, pe „Ion Oblemenco”, la confruntarea dintre CS Universitatea Craiova și CSM Râmnicu Vâlcea, 3-1, au răsunat din nou strofele lui Păunescu, menite parcă să adâncească și mai tare amărăciunea lui Mititelu. În plus, la comemorarea celor trei ani de la dispariția artistului, jucătorii lui Ovidiu Stângă au ieșit pe teren cu tricouri cu chipul fostului mare poet, pe care era inscripționat mesajul „Respect”, iar suporterii au afișat un mesaj cu textul „te vom iubi mereu, maestre”, timp în care s-a păstrat și un moment de reculegere.

La Reșița s-a auzit „cântecul Olteniei”

„Imnul nu este al lui Andrei ca să îl poată da cadou altora. A fost compus de Adrian Păunescu pentru Universitatea Craiova”, a fost strigătul de disperare al lui Mititelu după gestul fiului poetului. Și pentru că patronul „alb-albaștrilor” nu s-a arătat niciodată dispus să cedeze cu vreun detaliu în fața rivalei sale, aseară, la Reșița, cei aproximativ 100 de suporteri au avut grijă ca la intrarea echipelor pe teren să intoneze același imn pentru care au apărut noile polemici.  

Totuși, cântecul nu i-a ajutat prea mult pe craioveni, FC Universitatea fiind învinsă cu 1-0 de Metalul Reșița. La final, căpitanul Mădălin Ciucă n-a ratat momentul să arunce o săgeată către echipa primăriei și suporterii săi: „Spectatorii echipei Primăriei vin la stadion ca la serviciu”.

Spectatorii echipei Primăriei vin la stadion ca la serviciu. Ei nu știu cu ce echipă țin, Universitatea Craiova e doar una, adică noi, iar imnul e al nostru
Mădălin Ciucă, fundaș FC Universitatea Craiova

A fost un meci frumos, Vâlcea e o echipă puternică, iar noi ne-am propus să câștigăm fiecare meci. Îi felicit pe antrenori că au reușit să creeze unitate
Pavel Badea, președinte CS Universitatea Craiova

Articol scris de Corina MLĂ‚DINOIU

Marius ANGHEL 07 Nov. 2013, 12:49 Seria 2
Pe aceeași temă