UEFA o suspectează de blat pe UTA pentru că a dat cu subsemnatul în 2011!

Marius ANGHEL 14 Dec. 2012, 09:47 Seria 2
UEFA o suspectează de blat pe UTA** pentru că a dat cu subsemnatul în 2011!

Ofițerul de integritate al FRF, Ioan Hurdubaie, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că UEFA a comunicat forului de la București că există suspiciuni în privința a cinci meciuri din Liga a II-a din România, în cazul altor 14 jocuri suspectate rezultatul verificărilor fiind negativ.

Conform aceluiași oficial al Federației, una dintre partidele suspectate de blat este cea dintre Arieșul Turda și UTA din vara anului 2010. Era 2 iunie, când „Bătrâna Doamnă”, ieșită din cărțile promovării după înfrângerile cu FCM Târgu Mureș și Universitatea Cluj, se deplasa în județul Cluj pentru o restanță din cadrul etapei a 28-a din seria Vest a Ligii a II-a. Meciul a fost amânat la cererea clubului arădean, care nu-i avea pe 8 mai, când ar fi trebuit să se dispute jocul, pe Țucudean, Chindriș și Purece, plecați la lotul național de juniori U19. Confruntarea se disputa în condiții cu totul și cu totul speciale, adică fără directorul tehnic, Ionuț Popa, care renunțase să stea pe banca „alb-roșiilor” fiindcă șefii clubului nu a motivat echipa la meciurile decisive pentru ocuparea primelor două poziții.

De echipă a rămas să se ocupe Roland Nagy, care nu a contat la acel meci pe suspendații Pocuca și Tobă și accidentații Pascariu și Marius Mitu. Totul s-a decis în repriza secundă, fiindcă la pauză scorul era alb. Imediat de la reluare, Stoica a deschis tabela, Nădăban a egalat cu o „torpilă” de la 30 de metri, însă pe final gazdele au trecut din nou în avantaj și au câștigat punctele salvării matematice de la retrogradare. Golul de 2-1 a fost înscris de Astafei, din penalty, faultul lui Mihuț fiind cât se poate de clar asupra ex. „textilistului” Hardău.

Practic, utiștii au aflat de suspiciunile UEFA în primăvara anului 2011, când au ajuns la Casa Fotbalului pentru altceva. Pe 26 martie, arădenii pierdeau cu 3-2 în „fieful” Petrolului Ploiești, meci înaintea căruia portarul Mădălin Smaranda a primit un telefon neobișnuit din partea unui „oficial” al „găzarilor” cu care lucrease în trecut la Fortuna Covaci. După ce au fost ascultați de membrii Comisiei de Disciplină în acest caz, reprezentanții UTA-ei au fost poftiți într-un alt birou unde au dat cu subsemnatul și despre cofruntarea cu Turda din 2010. „A fost un fel de chestionar, cu întrebări stas, pe care l-am completat împreună cu Dorin Stana, directorul de competiții al clubului. Din punctul meu de vedere, nu-mi aminteam să fii fost ceva suspect la acel meci, chiar dacă gazdele au câștigat pe final din penalty. Pur și simplu nu aveam niciun fel de probe sau argumente să afirm altceva”, ne-a mărturisit Roland Nagy, cel care a stat pe banca arădenilor din postura de „principal”.

„Îmi amintesc că, parcă, am fost întrebat dacă aș fi completat foaia de joc având ceva sarcini, sau ceva de genul. Am negat totul, fiindcă mie nu mi s-a părut nimic diferit față de alte meciuri. Din punctul meu de vedere, a fost totul în regulă, nu știm ce a urmărit UEFA”, a completat și Dorin Stana.

În fine, la fața locului a fost prezent și Giovanni Catanzariti, care pur și simplu nu-și mai amintește de cele petrecute atunci. „Știu doar că am ratat acea promovare, cum s-a întâmplat și anii următori și am ajuns să trăim astăzi momente foarte grele. Tot ce-mi doresc eu acum este să cedez clubul unui investitor potent, poate neamțului despre care tot s-a vehiculat că ar veni la Arad în această săptămână. Eu încă îl aștept cu speranță și interes”, a punctat președintele „Bătrânei Doamne”.

Intersant este că și următoarea deplasare a „textiliștilor” la Turda a fost cu cântec. Pe 9 aprilie 2011, UTA pierdea la scor de neprezentare în județul Cluj, soarta partidei fiind pecetluită încă de la pauză. Roland Nagy chiar a vrut să părăsească stadionul când tabela arăta 3-0 în favoarea formației lui Cătălin Bucur, care atunci reușea „dubla”. La final, antrenorul arădenilor chiar a vrut să-și dea demisia, dar a revenit asupra deciziei în urma insistenței jucătorilor și conducerii clubului.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 14 Dec. 2012, 09:47 Seria 2
Pe aceeași temă