**„U Cluj merită să ajungă în Liga a III-a!”**

10 Jun. 2009, 13:43 Seria 2
**„U Cluj merită să ajungă în Liga a III-a!

Sâmbătă se va cunoaște dacă CS Universitatea Vasile Goldiș sau „U” Cluj vor retrograda în Liga a III-a. Cum „șepcile roșii” și-au asigurat din timp victoria din ultima rundă cu Mechel Câmpia Turzii, miza se va afla în Aradul Nou, acolo unde CSU va întâlni pe FC Bihor. O eventuală victorie a arădenilor ar simplifica lucrurile, chiar dacă clujenii vor învinge, astfel că trupa Getei Onu se va salva de la retrogradare.

 

La nici un an de la „cazul valiza”, „U” Cluj este acuzată că se implică în astfel de practici. Cel care a dezvăluit acest fapt este chiar președintele de la FC Bihor. Potrivit unor zvonuri apărute în anturajul lui FC Bihor jucătorii lui Vig Zoltan ar putea să încaseze câte 4.000 de euro în cazul în care vor scoate măcar un egal sâmbătă, la Arad, cu CSU.

 

De unde vin banii? Zvonurile duc spre Cluj, oficialii „șepcilor” fiind tentați să facă un ultim împrumut financiar în încercarea disperată de a salva echipa. Clujenii au primit asigurări din partea șefului lui FC Bihor, Alexandru Toth, că jucătorii săi nu se vor „preda”.

 

„Pe mine nu mă poate cumpăra nimeni. Țin mai mult la caracter decât la bani”, a spus Toth, care, după ce a primit informații că mai mulți titulari de-ai săi se gândesc să trântească meciul cu CSU Goldiș, a decis să se implice personal în alcătuirea lotului pentru partida de sâmbătă. „Nu riscăm nimic. Vom face o echipă în care să am deplină încredere, astfel că la Arad vom folosi juniori și fotbaliști de la echipa a doua. Pe mine mă doare în cot cine pică și cine rămâne și de banii tuturor. Eu nu am nevoie de banii nimănui. Am afacerile mele, care merg bine și nu o să mă îmbogățesc eu cu vreo primă din partea unuia sau altuia. M-am săturat de toate aceste speculații. Le-am și spus jucătorilor că sunt cu ochii pe ei. Să fie foarte atenți! Dacă prind ceva necuraj la mijloc, i-am zburat în secunda următoare”, a mai spus oficialul orădenilor.

 „O spun încă o dată, să se autosesizeze DNA și FRF!”

 

Alexandru Toth a dezvăluit că doi jucători de-ai săi i s-au destăinuit că au fost sunați de către fotbaliștii clujeni. Toth nu a dorit să spună care dintre clujeni a luat legătura cu jucătorii săi, însă a menționat că nu a fost vorba de Zeno Bundea, fotbalist născut la Oradea.

 

„Le transmit și jucătorilor Universității să nu-mi mai sune jucătorii că ei știu foarte bine ce au de făcut. Ei oricum îmi spun de fiecare dată dacă se întâmplă așa ceva. Doi jucători clujeni au făcut asta, nu vă zic cine. Zeno Bundea, deși e orădean, a fost foarte corect. Cu el chiar m-am întâlnit, suntem prieteni buni, și am povestit. Nu a recurs el la astfel de practici”, a explicat bihoreanul, lăsând impresia că Dorinel Munteanu s-ar fi implicat în a-i convinge pe orădeni să joace corect la Arad.

 

„Nu știu de ce se zvonește că ne-am preda la Arad. E cea mai mare inepție pe care am auzit-o. Ascultați-mă bine: vom juca cât de bine știm și putem! Echipa care va intra în teren o voi decide eu. Dacă e nevoie și aud că vreun jucător nu e pe treaba lui, l-am zburat și am băgat juniorii”, a concluzionat președintele de la FC Bihor. Geta Onu nu este străină de cele ce se întâmplă și face din nou un apel la DNA și la comisiile abilitate din cadrul Federației Române de Fotbal.

 

„Aștept și eu ca să se autosesizele organele statului, în special DNA. Și FRF ar trebui să se autosesizele, din moment ce președintele de la FC Bihor a declarat că fotbaliștii au fost contactați de cei de la Cluj. De ce FRF nu se autosesizează când a văzut că se duc tratative între Fortuna Covaci și «U» Cluj”, a tunat Geta Onu, care a fost marți din nou amendată de FRF, pentru că a avut curajul să solicite intervenția DNA la Liga a II-a.

„Îmi cer scuze public celor de la Mureșul Deva”

Președintele executiv de la CSU Vasile Goldiș spunea înainte de partida Mureșul Deva – „U” Cluj că are mari semne de întebare la corectitudinea partidei. „Fac pariu că «U» Cluj va câștiga la Deva iar Mureșul va lua toate punctele în ultima etapă cu Internațional”, a fost declarația Getei Onu. Acum, după ce Mureșul și-a apărat corect șansele și a întins o mână de ajutor grupării arădene, Geta Onu ține să-și ceară scuze fotbaliștilor și conducerii de la Deva. „Este pentru prima dată când greșesc și îmi cer scuze celor de la Deva, jucătorilor și conducerii. Am puterea să-mi asum și să-mi recunosc greșelile. Încă o dată îmi cer scuze și îi felicit pe cei de la Deva”, a concluzionat Geta Onu.

„U” Cluj merită să retrogradeze

 

Războiul dintre cele două conduceri, de la Arad și Cluj, este în plină desfășurare. Geta Onu aruncă noi săgeți înspre trupa „șepcilor roșii”. „Eu am fost furată clar în trei jocuri. Au fost și prelucrați arbitrii la ședionțe lor pe casetele de la acele meciuri. Nu-i înțeleg pe cei de la Cluj ce au cu mine. Eram de mult salvată dacă aveam acum acele puncte. Cred că noaptea visează cu mine și dimineața ies în presă cu tot felul de declarații. Ce tot vorbesc ei, în frunte cu Remus și nu mai știu cum îl cheamă. Am echipă mai valoroasă decât a lor, un antrenor mai bun și un management superior. Eu am fost în Liga a III-a. Să mai meargă și ei pe acolo să vadă cum e. Să nu mai arunce cu pietre în noi cei de la Cluj. Noi am fost cea mai corectă echipă din campionat. Nu uitați că eu am cerut mereu ca organele abilitate să se implice și să curețe fotbalul din Liga a II-a”, a declarat Geta Onu.

 


„Neamțul”, implicat în jocurile de culise?

 

Geta Onu nu a uitat nici de Dorinel Munteanu și l-a mai „înțepat” o dată, pentru tupeul „Neamțului” de a vorbi despre CSU Goldiș. Președintele grupării arădene crede că Munteanu este implicat în motivarea orădenilor la partida de sâmbătă.

 

„Cine are interesul cel mai mare ca «U» Cluj să fie salvată? Eu cred că Dorinel Munteanu. Dacă echipa retrogradează nu-și va mai lua prima de obiectiv și ar avea mari probleme cu suporterii și poate și cu conducerea clubului”, este de părere oficialul din Aradul Nou.

 

 

Articol publicat de Daniel BERAR

10 Jun. 2009, 13:43 Seria 2
Pe aceeași temă