„U” Cluj, la un pas de colaps!

12 Nov. 2008, 11:46 Seria 2

Furnizorii bat zi de zi la ușa clubului clujean pentru plata datoriilor. În același timp, jucătorii nu au văzut nici un ban în ultimele două luni și ocupă doar locul 13 în campionat, la două puncte de un loc ce duce în Liga a III-a.

„U“ a început greoi sezonul competițional, cu temerea de a nu fi programată în seria a II-a a ligii secunde. Somați de FRF, șefii clubului de pe „Ion Moina” au achitat în ultimă instanță datoriile în contul mai multor transferuri de jucători, cât și în cel al baremurilor de arbitraj.

Noul acționar majoritar a preluat echipa în faliment, însă nu a reușit să o readucă pe linia de plutire. Oncos a preluat Universitatea cu datorii ce însumau aproximativ 1,5 milioane de euro, din care s-au achitat numai jumătate. „Nu pot să susțin echipa de unul singur. Contez mult pe sprijinul autorităților în problema stadionului”, a declarat Vasile Onacă, patronul Oncos, în vară, atunci când a preluat echipa.

Numai că nimeni nu i s-a alăturat omului de afaceri în tentativa de a redresa Universitatea, iar clubul se zbate în continuare pentru supraviețuire: datorii către furnizori, jucători și angajați – neplătiți de mai bine de două luni – și o visterie goală. Bucla din care clubul studențesc este incapabil să evadeze îi poate readuce pe clujeni, pentru a doua oară în istorie, în Liga a III-a.

"Fosta conducere a oferit foarte mulți bani pentru jucători care au evoluat numai câteva minute la Universitatea" – Gică Mihali, antrenor „U“ Cluj

 

12 Nov. 2008, 11:46 Seria 2
Pe aceeași temă