Trică: „Ultima impresie contează mai ales pentru oamenii de afaceri din Arad”

Marius ANGHEL 29 Nov. 2013, 13:25 Seria 2
Trică:**

UTA dispută ultimul meci oficial al anului la finalul acestei săptămâni, iar fanii au o ultimă ocazie să-și ajute prin prezență favoriții. Dincolo de obișnuitele încurajări din tribune, suporterii arădeni pot ajuta efectiv clubul achiziționându-și bilete la VIP (100 de lei bucata) și tribuna I (15 lei) sau, până la urmă, în orice sector al stadionului „Francisc Neuman”, iar Eugen Trică le promite că vor vedea o echipă foarte determinată.

„Mi-ar plăcea ca suporterii să vină în număr cât mai mare la stadion, pentru că e ultimul meci, iar băieții vor da totul pentru victorie. Asta v-o promit eu. I-am văzut concentrați, sunt mulțumit de cum s-au pregătit în această săptămână și nu numai”, spune tehnicianul „alb-roșiilor”.

Acesta mai consideră că un rezultat pozitiv împotriva vâlcenilor ar fi foarte important din mai multe motive, însă unul primează. „Ultima impresie contează mai ales pentru oamenii de afaceri din Arad, care ar dori să se implice din această iarnă la club. O să facem tot posibilul să câștigăm acest meci, să demonstrăm tuturor că această echipă are potențial și că merită încrederea posibililor finanțatori. Dar, partida e importantă și pentru clasament, fiindcă nu prea avem puncte. Iar eu nu mă gândesc acum că va urma un play-off sau un play-out, pentru simplul fapt că mai sunt multe etape până la final și nu ne cunoaștem adversarii din următoarea fază a competiției. Și cred că și vâlcenii se gândesc la fel.  De ce să nu fie important meciul pentru ei? Dacă au vreo 3-4 rezultate negative pot aluneca sub locul 6 și atunci ce calcule își mai fac. Însă, mă interesează mai puțin cu ce gânduri vine Vâlcea la Arad, eu mă gândesc doar la echipa mea și ceea ce avem de făcut pe teren sâmbătă”, a mai punctat Trică.

Trică a pregătit primele două achiziții

UTA își pune mari speranțe în campania de primăvară, când dorește să obțină salvarea de la retrogradare. În acest sens, pe lângă stabilitate financiară, echipa are mare nevoie de câteva întăriri pe posturi cheie.

De fapt, Eugen Trică a anunțat deja că-și mai dorește cel puțin 5-6 achiziții, iar pe doi dintre ei pare să-i fii găsit deja. Antrenându-se de câteva zile cu „alb-roșii”, Abdoulaye Diarra și Patrice Feussi par să-l fi convins pe tehnicianul arădenilor că merită un loc în lotul „textilist”. „Pe lângă experiență și valoare, au și un caracter frumos. Iar eu sunt genul de antrenor care se uită și la caracter. Poate să fie Messi, dacă un fotbalist nu are caracter nu-l iau. O să discut cu ambii luni pentru a vedea exact ce pretenții au, dar eu zic că nu vor fi probleme. Nici măcar statutul lor de jucători extra comunitari nu mă sperie, o să umblăm mai mult să le facem actele, dar o să merite”, a precizat fostul internațional.

Cu aceste achiziții, UTA ar fi acoperită pe benzi, iar posturile vizate pentru întăriri rămân cele de fundaș central, mijlocaș central defensiv și atacant.

Dumitru încheie anul fără meci oficial în „alb-roșu”, Oltean și Apostu mai absentează sâmbătă

În afară de juniorii din propria pepinieră, Gornic, Barabaș și Raț, Eugen Trică le-a dat tuturor utiștilor din lot șansa să evolueze în această toamnă în Liga a 2-a. Excepția se numește Robert Dumitru, care nu va intra pe gazon nici cu CSM Râmnicu Vâlcea și asta pentru că nu a fost inclus în lotul de 18 de Eugen Trică. Fotbalistul împrumutat de la Pandurii Târgu Jiu joacă pe postul de mijlocaș/atacant stânga, acolo unde de la începutul sezonului au jucat Firțulescu, Santa Moreno, Popescu, Monac sau Bîrză. Față de partida de la Târgu Mureș, celălalt exclus este fundașul lateral Oltean și – bineînțeles – Apostu, care este suspendat. În schimb, în lot au apărut Țabără, revenit după o problemă musculară, Marcu și Tecsi.

Ultimul antrenament al arădenilor înainte de disputa cu formația din Zăvoi va avea loc vineri dimineața, după care „alb-roșii” vor intra în cantonament la hotelul „AS”. După-amiază, jucătorii se vor delecta cu un film sau o partidă de bowling, dar, ceea ce este mai important, vor trece pe la casieria clubului. „Așa cum am promis, din banii oferiți de domnul Bara o să le dăm o primă fotbaliștilor după remiza de la Târgu Mureș. Iar după meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea le-am mai promis niște bani jucătorilor, numai să obținem un rezultat bun. Cât despre salarii, cine știe. La ora aceasta, avem doar speranțe că lucrurile vor intra pe un făgaș normal”, a precizat Eugen Trică.

Tot printr-o sponzorizare, a Farmaciei Sinapis, „alb-roșii” au primit medicamente și vitamine în valoare de 3000 de lei. Totodată, tehnicianul „textiliștilor” îi va oferi cinci invitații la tribuna oficială lui Valer Blidar, cel care le va cumpăra utiștilor un rând de echipament, iar acum două săptămâni a sponzorizat clubul o jumătate de miliar de lei vechi.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 29 Nov. 2013, 13:25 Seria 2
Pe aceeași temă