Trică, optimism debordant: „Câștigăm 100%, mă bazez pe jocul bun de la Craiova”

Marius ANGHEL 18 Oct. 2013, 15:23 Seria 2
Trică, optimism debordant:** „Câștigăm 100%, mă bazez pe jocul bun de la Craiova

UTA a strâns un singur punct din 18 posibile, este „lanternă roșie” în seria de Vest a ligii secunde, dar Eugen Trică este foarte sigur de ceea ce se va întâmpla cu ocazia vizitei echipei situate în fruntea clasamentului. Antrenorul arădenilor își motivează oarecum și optimismul, aducând în discuție meciul din runda precedent.

„Cred 100% în victorie sâmbătă și mă bazez pe jocul bun de la Craiova și pe faptul că echipa a început să stea bine din punct de vedere fizic. Ne-am revenit, doar victoriile ne lipsec, iar sâmbătă o vom cuceri pe prima. Cu toate că întâlnim liderul campionatului, o echipă foarte bună, Sută la sută câștigăm sâmbătă. Ascultați-mă ce vă spun, sâmbătă vom câștiga primul meci al sezonului. Se va întâmpla, nu am niciun fel de dubiu. Toată lumea e conștientă în vestiar de lucrul acesta”, a afirmat fostul internațional.

Rugat să sublinieze aspectele pozitive ale disputei pierdute cu 2-0 în Bănie, Eugen Trică a adăugat: „În primul rând, jucătorii au avut atitudine. Au încercat din răsputeri să revină în joc și dacă nu am fi ratat din poziții clare de gol, probabil am fi plecat neînvinși. UTA a alergat mult etapa trecută, nu ne mai putem plânge că avem o condiție fizică nepotrivită. Când domini un meci în zece oameni, mai ales că jucam în deplasare, e dovadă de pregătire bună”. Într-adevăr, din minutul 87, „alb-roșii” au evoluat în inferioritate numerică împotriva craiovenilor și asta pentru că Monac se accidentase.

Antrenorul „alb-roșiilor” nu se teme nici de posibilitatea ca terenul să nu fie în cele mai bune condiții din pricina vremii ploiase. „Nu mă sperie vremea, o să atacăm și o să câștigăm. Bineînțeles, nu o să neglijăm nici apărarea, sper să nu mai greșim în spate. Cel puțin fazele fixe le antrenăm de miercuri până vineri, ar fi cazul ca acestea să devină un punct forte al nostru și nu o slăbiciune”, a mai precizat Trică.

Monac și Ardelean lipsesc cu liderul

Împotriva Gloriei Bistrița, Eugen Trică nu va conta pe doi fotbaliști imporatnți. Cristian Monac și Florin Ardelean au fost titulari în acest debut de sezon, însă problemele musculare îi trimit în tribune pentru meciul de sâmbătă dimineață. Atacantul s-a ales cu o întindere la coapsa piciorului drept pe finalul confruntării de la Craiova, în timp ce fundașul împrumutat de la Școala de Fotbal Marcel Băban are dureri mai vechi la inghinali.

În schimb, Bîrză, absent în Bănie, e din nou apt și ar putea fi din nou titular, la fel ca și Firțulescu, rezervă cu teamul lui Stângă. „Cu Dragoș am discutat mult în această săptămână și tot ce i-am cerut a fost să aibă și sâmbătă atitudinea de la Craiova. A intrat foarte bine în joc, totul depinde de el acum cum se va achita de sarcini cu Bistrița”, a explicat Eugen Trică.

În lot va intra în premieră și Sergiu Barabaș, portarul de 18 ani crescut de UTA, la care s-a apelat după renunțarea la David Oberhauser. Trică și-a expus și motivele pentru care a renunțat la goal-keeperul împrumutat de la Ajaccio. „S-a abătut de la program, iar la mine cine nu-l respectă zboară direct.  Disciplina este pe primul plan, iar Oberhauser a fost indisciplinat. O să vină portarul de la juniori, Barabas, va fi rezervă sau titular. O să mai căutăm un alt portar. Dacă găsim bine, dacă nu, rămâne cu Horvath și Barabas”, a punctat tehnicianul „textiliștilor”.

Banii, pe planul secund

…sau cel puțin asta susține antrenorul utist cu privire la ceea ce gândesc elevii săi înainte de meciul cu Bistrița. După cum se știe, pe 15 octombrie, jucătorii, majoritatea aflați la începutul aventurii în Calea Aurel Vlaicu, ar fi trebuit să-și ia primul salar de la Adrian Marțian, dar patronul arădenilor a anunțat deja că vestiarul nu merită eforturile sale.

Nici relația tehnician – patron nu merge foarte bine, cei doi discutând destul de rar chiar și la telefon. „Nu m-a sunat după meciul de la Craiova, fiindcă știa că sunt supărat, dar comunicăm. A aflat și dânsul că am jucat bine și că am avut ghinion. Cât privește salariul pe care trebuie să-l încasăm, o să vină și el…Cert este că acum și până la meciul cu Bistrița nu ne vom gândi deloc la bani, ci cum trebuie să luptăm pentru prima victorie a campionatului”, spune Trică.

Acesta e conștient că e greu să mai primească întăriri în lot până la pauza de iarnă. „Știu că domnul Marțian caută ceva jucători în Franța, dar e greu de crezut că va găsi ceva bun. Mă bazez pe jucătorii pe care-i am până în iarnă”, a concluzionat „principalul” arădenilor.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 18 Oct. 2013, 15:23 Seria 2
Pe aceeași temă