Trică cere răbdare și încredere în el și jucătorii săi: „Peste un an-doi o să avem o echipă foarte bună”

Marius ANGHEL 11 Oct. 2013, 16:21 Seria 2
Trică cere răbdare și încredere în el și jucătorii săi:** „Peste un an-doi o să avem o echipă foarte bună

Antrenorul „Bătrânei Doamne” susține că relația sa cu Adrian Marțian s-a îmbunătățit în ultima săptămână și că, din punctul său de vedere, colaborarea dintre părți va avea viață lungă. „El e din Dej, eu sunt din Craiova, am venit la Arad să realizăm ceva. Altfel, ce am căuta aici? Vrem să ajutăm, să facem performanță. E simplu”, a spus din capul locului Eugen Trică.

În sprijinul afirmațiilor sale, fostul internațional dă în vileag câteva discuții purtate cu patronul său. „Chiar miercuri am vorbit cu el vreo 15 minute și îmi spunea că este în căutare de jucători pentru UTA. Ne-ar trebui mai ales fotbaliști cu experiență. Mă bucur că domnul Marțian începe să înțeleagă că avem nevoie de răbdare și încredere. De fapt, trebuie să înțeleagă dacă vrea să facem ceva la clubul acesta”, a adăugat „principalul” arădenilor.

Detaliind planul său cu privire la Campioana Provinciei, Trică a adăugat: „Important este să crească jucătorii pe care îi avem. În afară de Neagu, Firțulescu și Apostu, ceilalți nu au jucat în Liga 1. În acest moment, acești copii cresc și sper că o să mai aducem alții în iarnă. Numai că trebuie să rămânem în această formulă. Peste un an-doi o să avem o echipă foarte bună. Eu am răbdare, nu am venit pentru 4-5 etape la Arad. Nu-mi dau nicio demisie, fiindcă e foarte ușor să zic pa. Dacă aș fi antrenat-o pe UTA din luna iulie, făceam un cantonament și am fi beneficiat de vitaminizare ca lumea eram plecat demult de la UTA. Dar, așa, nu văd motive să renunț”, a mai punctat fostul mijlocaș.

Sidney, înlocuitorul lui Ardelean la Craiova

CS U Craiova și „Bătrâna Doamnă” se vor „duela” sâmbătă seara pe arena „Ion Oblemenco” fără mai mulți jucători importanți. La gazde, vor absenta Izvoranu, Pleșan, Dragalina și Dragicevic, iar la arădeni, Zaluschi, Bîrză și Ardelean. Ultimul chiar a fost indispensabil pentru Eugen Trică și asta pentru că până săptămâna trecută avea doar doi fundași de meserie în lot. Între timp, a ajuns în Calea Aurel Vlaicu și Sidney Faye, francezul care și-a făcut mâna în Liga a 2-a la FC Maramureș Baia Mare.

Conform spuselor antrenorului său, fotbalistul de culoare are mari șanse să debuteze în „alb-roșu” la Craiova. „S-a pus cât de cât la punct cu pregătirea fizică, ceea ce nu se întâmplase până la meciul cu Mioveniul. De aceea, a rămas pe bancă și am jucat cu Neagu în centru. Chiar am vorbit cu el, i-am spus că mă bazez pe el sâmbătă. În general, echipa stă mai bine cu pregătirea fizică decât acum două săptămâni. Am pus accent pe asta în ultimele zile”, a menționat Eugen Trică.

Acesta a mai recunoscut că ar putea apela și la un alt sistem de joc. Până acum, Trică a optat pentru 4-2-3-1, pentru ca pe finalurile partidelor cu Satu Mare și Mioveni să treacă la 4-4-2. „Trebuie să antrenezi ca lumea un al doilea sistem de joc. Îți trebuie două-trei săptămâni pentru a-l pune la punct și noi nu prea am avut timp”, a mai explicat Trică.

Față de lotul contra Mioveniului, în autocarul spre orașul Băniei, se vor urca Dumitru și Tecsi, însă ambii au șanse reduse să prindă un tricou de titular.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 11 Oct. 2013, 16:21 Seria 2
Pe aceeași temă