Trică a semnat pe un an cu UTA: „Despre obiectiv vorbim la iarnă”

Marius ANGHEL 06 Sep. 2013, 13:44 Seria 2

De miercuri seară, echipa emblemă a orașului Arad are un nou staff tehnic. Acesta este condus de Eugen Trică și-i mai cuprinde pe „secundul” Nelu Ceaușu și antrenorul cu portarii, Ivaylo Petrov. „A început de doi ani această muncă, e la început de carieră, are toată încrederea mea”, a spus „principalul” arădenilor despre fostul goal-keeper al celor de la CSKA Sofia.

Trică nu mai vrea să vorbească despre trecut, despre incertitudinea ce a domnit toată vara în Calea Aurel Vlaicu, ci privește doar spre viitor. „Nu am dorit să vorbesc cu presa înainte de a semna contractul, acum e altceva. Poate credeți că nu știu în ce m-am băgat, că am venit cu ochii închiși aici, dar nu este așa. Dacă închideam ochii ajungeam, poate, la Brăilă și nu la Arad. Cert este că nu mai vreau să mă gândesc la trecut, nu mai putem da timpul înapoi. Eu știu doar cine e UTA în fotbalul românesc și o pun lângă Steaua, Dinamo, Rapid sau Universitatea Craiova. De aici plecăm la drum, sper să facem ce ne-am propus”, a precizat fostul mijlocaș al naționalei.

Întrebat ce-și propune la „cârma” Bătrânei Doamne, Trică a adăugat: „Despre obiectiv o să vorbim la iarnă. Acum suntem în căutări, încă nu am definitivat sută la sută lotul și cel puțin primele etape va trebui să le ducem mai mult din ambiție. Astăzi, echipa este la 60-65% din punct de vedere fizic,  dar o să ne revenim pe parcurs”.

Tânărul tehnician își propune să-i abordeze pe membrii galeriei și asta în condițiile în care majoritatea dintre ei nu este de de acord cu Adrian Marțian și manageriatul acestuia. „Mi-aș dori foarte mult ca suporterii noștri să vină la stadion, dar și în deplasări. Astăzi sau mâine aș dori să mă văd cu liderii galeriei, pentru o discuție față în față. Vreau să-i conving să suțină UTA și nu pe Trică sau Marțian”, a mai explicat olteanul.

Marțian: „Mai arădeni și utiști ca mulți alții”

La antrenor nou, obiceiuri…vechi. Adrian Marțian și-a însoțit tehnicianul la conferința de presă de ieri, în care Trică și-a oficializat relația cu „Bătrâna Doamnă” și a vorbit puțin și despre partida cu FC Bihor. În stilui caracteristic, efervescent, ironic și mai lăudăros decât este cazul, având în vedere că a lăsat acest club de izbeliște luni bune de zile, dejeanul a răspuns deseori în locul lui Eugen Trică.

Promițând din nou că va face treabă, va fi bine ca să nu fie rău, cu jucători, antrenori și angajați plătiți la timp, Marțian a ținut să accentueze următoarele: „Omul ăsta (n.a. Trică) a rămas aici, în timp ce marii utiști au refuzat clubul. Împreună suntem mai utiști și mai arădeni ca mulți alții. Noi suntem doi străini și totuși suntem aici și vrem să facem treabă bună împreună, chiar dacă, poate, nu suntem doriți de autorități sau suporteri. Există riscul să mai pierd bani, alții decât am pierdut până acum, dar merg mai departe pentru UTA. Ce pot să fac eu dacă Primăria nu mă susține și dă bani la o altă echipă, echipa lor? O să văd, dacă chiar nu se poate colabora poate ne mutăm altundeva, poate chiar la Dej”, a spus mai în glumă mai în serios prietenul lui Mutu.

Marțian consideră că opțiunea pentru Trică este corectă: „Un antrenor care a antrenat fosta campioană a României nu poate fi slab, dimpotrivă. Are valoare, am încredere în el și în drumul lui”.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 06 Sep. 2013, 13:44 Seria 2
Pe aceeași temă