Trică a renunțat la columbieni și insistă pentru legitimarea lui Diarra!

Marius ANGHEL 23 Nov. 2013, 10:17 Seria 2
Trică a renunțat la columbieni** și insistă pentru legitimarea lui Diarra!

Trei extracomunitari au plecat, altul urmează să semneze cu „alb-roșii”. Pentru că Adrian Marțian și-a pierdut puterile în Calea Aurel Vlaicu, dar și pentru că Junior Medina și Santa Moreno au ajutat prea puțin spre deloc echipa arădeană în prima parte a sezonului, Eugen Trică a decis să renunțe la cei doi columbieni.

Mijlocașii au făcut cale întoarsă în țara natală la „pachet” cu Ospina, fundașul central care nu a mai fost legitimat la UTA. Oricum, sud-americanilor le expira viza de ședere în România la finalul acestei luni, iar antrenorul i-a scutit pe „oficiali” clubului de o muncă în plus. „Contractele columbienilor au fost deja reziliate, pot face ce doresc de acum înainte”, a confirmat „principalul” arădenilor.

În schimb, Trică și-a dat acceptul pentru revenirea lui Abdoulaye Diarra în „alb-roșu”. Ivorianul a mai evoluat pentru „Bătrâna Doamnă” în sezonul 2010-2011, iar între timp s-a căsătorit cu o arădeancă, drept pentru care va obține mai ușor drept de muncă în țara noastră. „O să vorbesc cu Dorin Stana pentru a grăbi legitimarea lui Diarra. Este un fotbalist interesant de bandă, pe care s-ar putea să ne bazăm chiar în meciurile ce au mai rămas de disputat până la pauza de iarnă”, a mai spus Eugen Trică.

În fine, la Arad a revenit de joi și Patrice Feussi, care s-a și antrenat sub comanda staffului tehnic al arădenilor. Intenția camerunezului ar fi să evolueze în Liga 1, dar o ofertă tentantă l-ar putea convinge să revină și la echipa pentru care a evoluat sezonul trecut sub comanda lui Adrian Falub.

UTA, la Târgu Mureș cu 19 jucători

După antrenamentul de ieri dimineață, delegația arădeană a plecat spre Târgu Mureș, acolo unde astăzi seară dau piept cu formația pregătită de Ioan Ovidiu Sabău. Eugen Trică a optat pentru 19 fotbaliști, lăsându-i acasă pe accidentații Țabără și Marcu, dar și pe Roman, Raț și Țabără. După cum se știe, nici columbienii nu mai fac parte din lotul „textilist”, așa că cei care se vor bate pentru punct(e) în Transilvania sunt: Lăzăreanu, Horvat – Zanardini, Sidney, Ardelean, Neagu, Oltean, Popescu, Zaluschi, Stan, Bîrză, Firțulescu, Surugiu, Monac, Dumitru, Tecsi, Apostu, Sălăjan și Trabalka.

Cel mai sensibil post la UTA a rămas cel de mijlocaș defensiv, acolo unde Trică a tot rotat cadrele, însă nici Medina, Stan sau Moreno nu au dat randamentul scontat. La Târgu Mureș, însă, antrenorul arădenilor este decis să-l debuteze din primul minut pe Adrian Zaluschi, care săptămâna trecută a revenit din nou pe gazon după o lungă accidentare și a evoluat chiar bine pe finalul disputei cu Bihorul. „Chiar dacă nu e sută la sută pregătit din punct de vedere fizic, poate duce 65-70 de minute”, a precizat tehnicianul arădenilor.

Acesta nu uită de problemele de la club și mai trage odată un semnal de alarmă: „Dacă din iarnă UTA nu va fi preluată de un om potent din punct de vedere financiar, există riscul colapsului. Încă două-trei săptămâni ne mai descurcăm pe cont propriu, apoi trebuie să se întâmple ceva pozitiv”.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 23 Nov. 2013, 10:17 Seria 2
Pe aceeași temă