Antrenorul Giarmatei, deranjat că liderul l-a contactat pe Diarra: „Nu văd diferență între noi și Sebiș”

Antrenorul Giarmatei, deranjat că liderul l-a contactat pe Diarra:**

Millenium Giarmata mai are parte de aproape două săptămâni de vacanță. Programul de iarnă al echipei pregătite de Călin Cojocaru e cunoscut deja în mare parte, iar lotul va suferi puține modificări. Timișenii nu vor să-l cedeze pe ivorianul Abdoulaye Diarra unei alte trupe din Liga a III-a și s-au arătat deranjați că cei de la Național Sebiș nu i-au contactat pentru a discuta situația jucătorului.

Giarmata se va reuni pe 19 ianuarie iar singura plecare certă e cea a juniorului Laurențiu Luca, a cărui împrumut de la LPS Banatul a expirat. În schimb, timișenii sunt în negocieri avansate cu un portar și mai vor maximum unul sau doi jucători de câmp pentru returul Ligii a III-a.

Tehnicianul Călin Cojocaru s-a arătat deranjat că liderul seriei a IV-a a discutat direct cu Diarra (foto). Sebișul a dat de înțeles că ar fi vrut să speculeze și să-l ia pe mijlocașul crescut la Inter pentru că acesta n-ar fi fost plătit, dar acum se află cu banii la zi. Fostul utist e însă sub contract cu timișenii și poate fi cedat liber doar în ligile superioare. „Pe adresa noastră nu a sosit nicio ofertă. Am auzit de interesul celor de la Sebiș. O echipă serioasă contactează însă clubul, nu direct jucătorul. Nu e fairplay și nici legal. Are clauză dacă e dorit de un club de Liga a II-a… Nu văd diferență între noi și Sebiș ca club și organizare. Nu putem da așa la o contracandidată. Discutam dacă ne contactau. Dar nu ne dorim să-l dăm în primul rând. Noi vrem să dăm jucători doar în ligile superioare”, a spus Cojocaru pentru Sport9.ro.

Șapte amicale stabilite

Gruparea de pe locul 4 va efectua un cantonament de opt zile, locația va fi aleasă în funcție de posibilități, de obicei alb-albaștrii mergeau la Moneasa. „Milenarii” au conturat în mare parte și programul de jocuri amicale.

Astfel, adversarii de teste vor fi Voința Mașloc (L4 TM) pe 24 ianuarie, Șoimii Pâncota în 28.01, Timișul Șag (L4) 4 februarie, ACS Poli 7.02, o dublă cu Vulturii Lugoj în 14 și 28.02, dar și un duel cu FC Caransebeș, a cărui dată nu a fost încă stabilită.

Timișenii vor ca anul acesta să aibă parte și de un retur bun, astfel că nu exlud gândurile de promovare. „Dacă batem la Pandurii și pe Sebiș suntem acolo. Noi credem în șansele noastre, avem băieți buni, sper să ne ajute și autoritățile”, a precizat Călin Cojocaru.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)

Pe aceeași temă