Tranzacția Atletico – UTA depinde 100% de Marțian!

Marius ANGHEL 23 Jul. 2013, 16:30 Seria 2
Tranzacția Atletico - UTA** depinde 100% de Marțian!

După discuția telefonică de luni după-amiază, Giovanni Catanzariti și Marius Țucudean, oamenii din prima linie a posibilei tranzacții dintre Atletico și UTA, ce ar trebui să se încheie cu preluarea grupării „textiliste” de către clubul „galben-negru”, marți dimineață s-au făcut pași concreți ce ar trebui să facă definitiv lumină în „ecuație”. Președintele „Bătrânei Doamne” i-a prezentat lui Alexandru Meszar, managerul clubului Atletico, actele semnate cu Adrian Marțian, iar concluzia este descurajatoare pentru reușita tranzacției.

După ce a studiat actele, conducerea lui Atletico este de acum sigură că are nevoie de acordul lui Marțian pentru a prelua gruparea emblemă a orașului. „Din punctul nostru de vedere lucrurile sunt clare. Cum am specificat și în ofertă, avem nevoie de semnătura acționarilor și creditorilor. Domnul Giovanni Catanzariti ne-a garantat că el și apropiatul său, Giuseppe Guzardi, vor renunța fără pretenții la creditare și la acțiuni. În schimb de la domnul Adrian Marțian, care este creditor și acționar avem parte numai răspunsuri negative prin intermediul presei”, ne-a mărturisit Meszar.

Din câte se pare, Adrian Marțian ar deține 80% din acțiuni și asta pentru că a existat o cesiune a acestora în fața unui avocat. Apoi, omul de afaceri are și o creditare de sute de mii de euro prinsă în contabilitatea clubului. Prin urmare, ca tranzacția să se realizeze, este neapărat nevoie de două semnături din partea lui Marțian. Una, prin care să fie de acord cu rezilierea cesiunii de acțiuni, pentru a nu se mai ajunge și la Registrul Comerțului, pierzând – astfel – timp suplimentar, iar cealaltă, pentru a renunța la suma creditată. În schimb, Giovanni Catanzariti a garantat că atât el, cât și apropiatul său, Giuseppe Guzardi, vor renunța fără prentenții la cele 20 de procente pe care le dețin în SA.

Întrebat până când clubul Atletico mai așteaptă un răspuns din partea lui Adrian Marțian, șeful de la Atletico a adăugat: „Oferta noastră expirase luni în lipsa unui răspuns concret. Din păcate, nu avem nici astăzi un răspuns final, dar îl mai așteptăm până diseară. A trecut aproape o săptămână. De mâine, oferta noastră nu mai este valabilă, din cauza situației existente la club și timpului scurt care a rămas până la începerea sezonului competițional. Discutăm prea mult și ieșim execesiv de mult în presă pentru o tranzacție care se poate încheia în maxim 5 minute”.   

Principalul finanțator al „alb-roșiilor” în returul sezonului trecut și-a exprimat deja punctul de vedere, refuzând categoric oferta de 528 de mii de euro făcută de clubul Atletico pentru preluarea managementului la UTA. Marțian este tot la Cluj, lângă mama sa, care trece prin momente grele cauzate de probleme grave de sănătate. Întrebat telefonic ce părere are despre contactele dintre Catanzariti și clubul Atletico, omul de afaceri clujean a spus sec: „Am înțeles că domnul Țucudean face presiuni asupra lui Giovanni să cedeze clubul, dar nu are ce să facă, hotărârea o iau eu și nu sunt interesat să vând UTA”.

Așadar, suntem în poziție de șah-mat în ceea ce ar fi trebuit să fie tranzacția verii în fotbalul arădean. Se pare că „Bătrâna Doamnă” va rămâne mai departe în mâna lui Adrian Marțian, care susține că va face echipă începând de…luni.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 23 Jul. 2013, 16:30 Seria 2
Pe aceeași temă