Tragedia Ekeng nu a schimbat nimic: „Scuipam sânge și arbitrul mi-a dat galben că nu mă ridicam”. Ciupe povestește momentele de groază prin care a trecut

  • Căpitanul lui „U” Cluj, Raul Ciupe, povestește momentele de groază prin care a trecut, la doar câteva zile după decesul lui Patrick Ekeng.
  • Arbitrul meciului CSM Râmnicu Vâlcea – Universitatea Cluj, de săptămâna trecută, Rareș George Vidican, nu a permis ambulanței să intre pe teren, în ciuda faptului că jucătorul scuipa sânge, ba chiar i-a dat „galben” pentru tragere de timp.


Tragedia care a zguduit întreg fotbalul românesc, în ultimele săptămâni, se pare că nu a ridicat gradul de alertă, în cazul accidentărilor. Raul Ciupe, fostul fundaș dreapta al Viitorului, a avut parte de momente de groază, în Liga a II-a, la meciul din urmă cu două etape, dintre CSM Râmnicu Vâlcea și Universitatea Cluj. Acesta s-a speriat teribil, după ce, în urma unei centrări blocate cu propriul corp, a sesizat că scuipă sânge și a simțit o durere puternică în zona coastelor. S-a așezat la pământ cerând ajutor medical, dar nu i-a venit să creadă ce s-a întâmplat mai apoi. S-a „lovit” de refuzul categoric al centralului Rareș George Vidican (Oradea) de a permite medicilor să-i acorde îngrijiri pe gazon. „Am blocat o centrare și m-a prins în săritură, cu mâna ridicată. Mingea m-a lovit în coastă, apoi am căzut și am scuipat sânge. I-am spus arbitrului să cheme ambulanța, că nu știam ce e. În momentul în care scuipi sânge, ceva nu e în regulă. Dar nu a vrut să cheme ambulanța. A zis să mă ridic să ies afară”, a povestit Ciupe, pe site-ul AFAN.

„Ieși afară, că-ți dau roșu>>!”

Îngrijorat de starea sa, jucătorul a refuzat să se ridice, de teamă să nu-și agraveze traumatismul semnalat de sângerare, dar stupoare… Arbitrului i-a dat cartonaș galben și l-a amenințat că-l elimină. „I-am zis că nu mă mișc, fiind scuip sânge. El a văzut sângele. M-a amenințat că îmi dă cartonș roșu. Nu e în regulă ce a făcut, mai ales acum, după cazul ăsta de la Dinamo. Când îl vezi pe unu că scuipă sânge…”, a povestit Ciupe, care a fost nevoit până la urmă să părăsească singur terenul, pentru a primi îngrijiri. „Am ieșit ușor afară, a venit ambulanța și m-a dus la spital. A doua zi, am făcut un computer tomograf și mi-a fost găsit un hematom la plămâni. M-au internat de urgență și m-au ținut până astăzi. Mi-au zis să stau sub supraveghere pentru că se poate infecta”, a explicat Ciupe gravitatea situației pe care arbitrul Vidican nu a crezut-o.

„Arbitrii au un aer superior, de parcă le știu pe toate”

Fundașului dreapta i s-a interzis să facă efort câteva săptămâni, sub tratament, până ce hematomul va fi eliminat și e puțin probabil să mai poată juca în actualul sezon. „Astea sunt figurile lor (n.r. arbitrilor), cred că le știu pe toate, au un aer din ăsta superior, de parcă ei au inventat fotbalul”, a spus Raul Ciupe, intrigat de cele întâmplate.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Dan TĂ‚UȚAN
 

Pe aceeași temă