„Toată lumea e interesată acum de ACS Poli, toți vor să vină aici”

Marius ANGHEL 18 Jan. 2013, 13:57 Seria 2

Fundașul sosit în vară la Timișoara din Liga I consideră că ACS Poli e mai bine organizat decât Ceahlăul Piatra Neamț. Florin Nohai spune că actualul său club a devenit între timp atractiv și pentru alți foști colegi de pe prima scenă, în special datorită stabilității financiare.

Unul dintre cei mai experimentați jucători pregătiți de Valentin Velcea, Nohai (31 ani) resimte „cea mai grea perioadă pentru un fotbalist” dar cunoaște importanța pregătirii de iarnă. „Am avut o vancață lungă, de o lună, însă trebuie să acumulăm pentru că ne așteaptă un retur foarte greu. Fiind pe locul 2 toată lumea o să ne ia în considerare ca o echipă care trage la promovare. Vom avea meciuri grele. Noi pornim de la zero, trebuie să ștergem ce am făcut în tur… Prima săptămână a fost destul de grea, pentru că am avut câte două antrenamente zilnic.”, spune fundașul.

Florin Nohai (foto, dreapta) nu regretă alegerea făcută în iarnă și susține că ACS Poli a devenit un club „luminos” în fotbalul românesc. „Din fericire aici nu sunt probleme, din ce se vede în Liga I sunt tot mai multe probleme… M-au sunat foști colegi și s-au interesat dar aici e alegerea antrenorului. Toată lumea e interesată acum de ACS Poli pentru că e o stabilitate financiară aici, echipa și joacă și toți vor să vină aici”, mărturisește apărătorul dreapta al bănățenilor.

„O mult mai bună organizare față de Ceahlăul”

Mai mult, Florin Nohai consideră că formația pentru care a strâns nouă prezențe în turul B2 are parte de o organizare superioară fostei sale echipe.

    „Eu zic că am putea face față în Liga I și cu această echipă, am fi undeva la mijlocul clasamentului. Suntem un grup unit, nu trebuie să fie fotbaliști cu nume ca să fim o echipă. Suntem o echipă în adevăratul sens, de la staff la conducători. Sincer, e o mult mai bună organizare aici față de Ceahlăul, acolo jucătorii vin, pleacă, președinții la fel, mie mi se pare haos. E o diferență mare. Chiar dacă în vară când am venit nici aici nu se știa ce și cum, acum e total diferit și e spre bine”
    Florin Nohai, fundaș dreapta ACS Poli

Fostul nemțean așteaptă cantonamentul din Antalya și e de părere că jocurile cu adversari puternici vor arăta potențialul echipei. „Poate o să mai vină jucători, probabil în Antalya se va definitiva lotul, e bine să fie concurență, doi pe un post, așa e normal”, conchide Nohai.

UTA, FC Bihor și Tg. Mureș au fost indicate de acesta ca echipe care s-au întărit pentru retur. La ultima dintre ele a ajuns și fostul atacant al lui Poli, Andrei Zăgrean.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Marius ANGHEL 18 Jan. 2013, 13:57 Seria 2
Pe aceeași temă