Timișoreanul din tabăra moroșană: „Jocul cu ACS Poli e vital pentru noi”

Marius ANGHEL 28 May. 2013, 14:23 Seria 2
Timișoreanul din tabăra moroșană:**

Bănățenii înfruntă joi pe FC Maramureș Universitar Baia Mare, într-un joc cu însemnătate la ambele capete ale clasamentului. În tur ACS Poli s-a impus greu acasă, cu 1-0, în ciuda problemelor cu care se confruntă gruparea pregătită de Romică Buia. Singurul timișorean din lotul său, Tiberiu Chivoiu, care a promovat cu AC Recaș în vara trecută, spune că nu e loc de concesii nici în retur.

Chivoiu (25 ani) a crescut la UMT și a fost în lotul lui Poli II iar anul trecut a promovat cu AC Recaș în Liga a II-a. Tânărul închizător nu a fost însă reținut în lotul noii grupări formate la „Dan Păltinișanu” dar și-a găsit altă echipă în B2. Chiar dacă la Baia Mare jucătorul din „Modern” nu se bucură de cele mai bune condiții, el și colegii săi fiind neplătiți de jumătate de an, elevii lui Buia sunt determinați să evite retrogradarea.

„E adevărat că sunt condiții grele dar în ultima săptămână Primăria ne-a lăsat să facem antrenamente pe stadion. Așa cum a fost înainte de meciul cu UTA, unde am reușit un egal. Nu e absolut nicio susținere pentru echipă, doar zvonuri că dacă ne salvăm vin autoritățile alături. Noi ne-am menținut prin atitudine, caracterul băieților, toți vin de la distanță, unii de la Brașov, eu merg după fiecare meci la Timișoara… Acum chiar nu am putut intra pe terenul principal și am făcut antrenamente pe unde am putut. Așa am scos rezultate, avem șanse de salvare. Jocul cu ACS Poli e vital pentru noi și știm că ei au nevoie de puncte pentru a promova”, a explicat Tiberiu Chivoiu pentru BanatSport.ro.

Mijlocașul timișorean mai are contract până în vară cu Baia Mare, echipă la care tehnicianul Romică Buia aproape a reușit minuni în această primăvară, remize la Arad și Brașov. „Antrenorul nu are ce să ne reproșeze, vorbim ca și cu un prieten cu el”, adaugă Chivoiu, care mai spune că nu le poartă pică dar nici nu se dă la o parte din fața foștilor colegi.

    „Fiecare meci e important pentru noi. Nu am motive în plus de motivare împotriva lui ACS Poli, e doar un joc important. Mă întâlnesc cu foștii colegi și antrenori. Nu se pune problema să le fac o favoare, vom lupta să câștigăm. Eu n-am mai vorbit cu ei de când am ajuns în practic alt colț de țară. O să fie un meci frumos pentru că lumea de aici știe că jucăm cu Poli”
    Tiberiu Chivoiu, jucător FC Maramureș Univ. Baia Mare

Partida FC MU Baia Mare – ACS Poli Timișoara se dispută joi, de la ora 18 în cadrul penultimei etape din B2 (etapa 29). Timișorenii au nevoie de puncte pentr a-și asigura promovarea în timp ce maramureșenii luptă cu Slatina, față de care au trei puncte avans, pentru evitarea locului 12.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

Marius ANGHEL 28 May. 2013, 14:23 Seria 2
Pe aceeași temă