Tărlungeniul continuă datorită fotbaliștilor ce au ales să joace pe gratis: „E o situație dramatică, dar ne zbatem din toate puterile să supraviețuim”

Marius ANGHEL 25 Feb. 2015, 12:23 Seria 2
Tărlungeniul continuă datorită fotbaliștilor ce au ales să joace pe gratis:**

Jucătorii Unirii Tărlungeni oferă un exemplu de pasiune dusă la extrem pentru fotbal și pentru clubul la care sunt legitimați.

După cutremurul de săptămâna trecută când jucătorii au fost anunțați că echipa nu mai poate fi finanțată, fotbaliștii și-au șocat efectiv șefii clubului. „Jucăm și gratis în retur, doar să terminăm campionatul!”, au spus mai mulți jucători ai divizionarei secunde. Șefii clubului au rămas muți de uimire și au început să caute soluții pentru a nu retrage echipa din campionat. Chiar dacă jucătorii și-au primit actele prin care sunt declarați liberi de contract, iar câțiva fotbaliști de bază și-au găsit rapid alte angajamente (Liviu Nicolae, Șerban și Elek), luni, situația s-a schimbat radical.

Directorul sportiv al Unirii, Claudiu Cazan, a înroșit telefonul, iar majoritatea fotbaliștilor au răspuns fără să ezite „venim să ne antrenăm”. A urmat o cursă contracronometru la sediul FRF, iar pe ultima sută de metri, până la miezul nopții, Cazan a reușit să legitimeze 14 jucători. În zilele următoare, lotul va fi completat cu mai mulți juniori, astfel că Unirea Tărlungeni se va prezenta sâmbătă la meciul cu Șoimii Pâncota!

„Ce poți să mai spui când acest grup de jucători a demonstrat că pasiunea pentru fotbal și pentru acest club este mai presus decât partea financiară. Sincer, sunt onorat să lucrez cu astfel de jucători. Toți cei care nu și-au găsit angajamente au răspuns prezent solicitării noastre și au spus că joacă cu sufletul pentru această echipă. Este o situație dramatică, dar ne zbatem din toate puterile să supraviețuim. Orice ajutor din partea celor care iubesc fotbalul brașovean este binevenit. Când vezi atașamentul acestor jucători și antrenori nu poți să rămâi cu brațele încrucișate și să ridici din umeri. Cu siguranță ne vom prezenta la Pâncota pentru primul meci oficial al sezonului”, a spus Claudiu Cazan, directorul sportiv al Unirii Tărlungeni.

Și primarul Iosif Kiss a rămas perplex când jucătorii i-au spus că rămân la Tărlungeni. „Jucătorii mi-au spus că vor juca fără bani! Eu sper să ne descurcăm cu arbitrajele și cu deplasările. Ne chinuim, dar trebuie să găsim soluții pentru a menține în viață această echipă”, a spus Kiss.

Sursa: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 25 Feb. 2015, 12:23 Seria 2
Pe aceeași temă