Târgumureșenii, la al doilea start în Liga 2

31 Aug. 2012, 16:22 Seria 2
Târgumureșenii, la al doilea start în Liga 2

Sâmbătă, ora 11, Damila Măciuca – FC Municipal este partida de debut în noul sezon al echipei de fotbal FCM Târgu-Mureș. După patru ani de la înființare, mureșenii iau un nou start în eșalonul secund, după doi ani petrecuți pe prima scenă. În sezonul 2008-2009 porneau ca o mare surpriză, instalându-se din start în plutonul fruntaș, de această dată adversarele vor fi mai precaute în fața unei echipe care vine din Liga I și a învins în cei doi ani pe Steaua, Rapid, Unirea Urziceni, CFR Cluj, sau Oțelul Galați, ultimele trei campioane.

Sâmbătă, 1 septembrie, FCM întâlnește echipa din comuna vâlceană, nou promovată în Liga II, câștigătoare detașată în Seria IV din Liga III, cu 63 puncte, la 9 puncte de Minerul Motru și nu dorește să fie un nou meteorit în eșalonul secund. Lotul vâlcenilor a fost întărit în această vară, când patronul Dan Nițu a transferat 14 jucători experimentați, obiectivul fiind o clasare pe locurile 3-6. Ultimul meci oficial al acestora a avut loc marți, 28 august, când s-au calificat în faza a V-a a Cupei României, după o victorie dificilă, scor 6-5, în deplasare, la echipa gorjeană Minerul Mătăsari. Ultimul amical înaintea acestei confruntări a fost pierdut pe teren propriu, 0-1 cu FC Caracal, din eșalonul trei. Neavând un stadion omologat, „măciucarii” își vor disputa partidele în sudul județului, la Drăgășani și sunt deciși să obțină victoria în partida de debut.

FC Municipal își dorește un debut cu dreptul

După schimbarea băncii tehnice și numeroasele schimbări în componența lotului, FC Municipal va avea o misiune nu tocmai ușoară în fața unei echipe care se va mobiliza cu o retrogradată din prima ligă. Ultimele partide amicale ale mureșenilor nu au fost dintre cele mai încurajatoare, chiar dacă adversare au fost echipe mai slab cotate. Primul joc oficial, cel din Cupa României, câștigat cu scorul de 1-0 în deplasare, în fața formației Unirea Dej au dovedit însă că echipa se poate mobiliza în partidele cu miză și vor încerca un debut cu dreptul.

Tragerea la sorți pare una favorabilă, dar ambiția noii promovate și jocul de verificare cu viitoarea adversară, Luceafărul Oradea, încheiat la egalitate, 2-2 pe teren propriu par să anihileze statutul de favorită. Următoarea deplasare a mureșenilor va fi tot în județul Vâlcea, la CSM Râmnicu Vâlcea, după care va urma vizita unei echipe titrate a fotbalului românesc, FC Argeș. Mai rămâne de văzut care este potențialul echipelor care se prezintă drept candidate la promovare.

Articol scris de Mihai Vereș

31 Aug. 2012, 16:22 Seria 2
Pe aceeași temă