Țara arde, baba se piaptănă! UTA se zbate în sărăcie, dar primarul promite stadion de 10 milioane de euro

07 Aug. 2012, 18:12 Seria 2
Țara arde, baba se piaptănă!** UTA se zbate în sărăcie, dar primarul promite stadion de 10 milioane de euro

Primăria Arad a anunțat, marți, că va investi zece milioane de euro în modernizarea Stadionului Municipal „Francisc Neumann” (Stadionul UTA), care ar urma să aibă o capacitate de 17.500 de locuri, cu tribunele integral acoperite.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a prezentat, într-o conferință de presă, un film animat cu detalii tehnice ale proiectului de modernizare a stadionului UTA, lucrări care ar urma să înceapă până la sfârșitul anului.

Primarul a spus că investiția de zece milioane de euro va conduce la „transformarea Stadionului Municipal «Francisc Neumann» (Stadionul UTA – n.r.) într-o arenă ultramodernă”.

„Astăzi (marți – n.r.) s-a finalizat proiectul tehnic pentru noul stadion din municipiul Arad. Proiectul tehnic are valoarea de construcție de aproape 10 milioane de euro și este realizat la standardele UEFA. Sperăm să avem finalizarea în anul 2015″, a spus Falcă.

Primarul a anunțat că o primă tranșă de două milioane de lei va fi alocată la rectificarea bugetară din această săptămână pentru începerea procedurilor de licitație a lucrărilor.

Noul stadion va avea o capacitate de 17.500 de locuri. Documentația tehnică a investiției prevede tribunele integral acoperite, 15 puncte de acces în stadion, iar sub peluza sud va exista un mini-hotel destinat cazării pe termen scurt a echipei oaspete și a personalului auxiliar.

În zona stadionului va fi amenajată și o parcare cu 250 de locuri.

Sursa: Mediafax

07 Aug. 2012, 18:12 Seria 2
Pe aceeași temă