Szabo s-a gândit la demisie dacă FC Brașov pierdea cu Baia Mare: „Am fi intrat pe o pantă descendentă. Plecam!”

Marius ANGHEL 18 Nov. 2015, 15:37 Seria 2
Szabo s-a gândit la demisie dacă FC Brașov pierdea cu Baia Mare:**

Meciul cu FCM Baia Mare s-a disputat într-o tensiune teribilă pentru brașoveni. Eșecul de la Pâncota, dar și faptul că echipa se îndepărta de locurile de play-off l-au frământat teribil pe antrenorul brașovenilor înaintea derbiului cu FCM Baia Mare.

„Dacă nu vom câștiga acest joc va fi deranj mare. Vreau ca jucătorii să aibă o reacție de orgoliu, de mândrie, căci pentru a ajunge în play-off avem nevoie de un parcurs ireproșabil. Nu avem voie să ieșim de pe teren cu capul plecat, mai ales că avem un blazon de respectat”, spunea Szabo înaintea meciului cu băimărenii.

Reacția jucătorilor în meciul de duminică a fost pe măsura așteptărilor, echipa a câștigat cu 2-0, iar la final, în vestiarul „stegarilor” era o bucurie de nedescris, iar jucătorii s-au descătușat.

„Plecam dacă nu câștigam meciul”

La două zile după meciul cu FCM Baia Mare, Adrian Szabo a recunoscut că era tentat să demisioneze în cazul în care echipa nu ar fi câștigat acel joc. „Demisionam în cazul în care nu câștigam cu FCM Baia Mare. Echipa ar fi intrat pe o pantă descendentă și nu era normal. Plecam! Jucătorii au înțeles că așa trebuie tratat fiecare joc, cu încredere în forțele proprii, iar victoria ne redă încrederea. Sunt convins că vom avea un parcurs foarte bun în aceste ultime etape din acest an”, a spus antrenorul lui FC Brașov pentru Monitorul Expres.

Și lucrurile nu s-ar fi oprit aici, pentru că în cazul unui eșec, șefii clubului ar fi luat măsuri dure și împotriva jucătorilor. „Nu știu dacă ieșea iureș, dar eram nevoiți să luăm măsuri dure”, a confirmat Vasile Dochița, președintele clubului.

Se pare că mai multor jucători care nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor în prima parte a sezonului li s-ar fi propus rezilierea contractelor, mai ales că Ioan Neculaie nu ar mai fi plătit niciun ban doar pentru ca FC Brașov să se bată la evitarea retrogradării.

Primă dublă și o zi liberă

Victoria cu FCM Baia Mare a adus liniștea în tabăra brașovenilor, iar la finalul jocului elevii lui Szabo au avut parte și de vești bune. Șefii clubului au plătit imediat după joc prima pentru victorie, una dublată, astfel că jucătorii au încasat câte 1.000 de lei, față de 500 de lei cât este o primă obișnuită pentru o victorie pe teren propriu. Mai mult, luni, jucătorii au avut zi liberă.

Probleme de lot

Pentru meciul de la Caransebeș, stafful tehnic al „stegarilor” are reale probleme de lot. Astfel, Perju și Olteanu sunt suspendați, iar Vlad Munteanu este în continuare accidentat. Cel mai probabil la meciul de sâmbătă, Szabo va miza pe Căucă și Mareș pentru cele două locuri în echipă rezervate jucătorilor sub 19 ani.

„Trebuie să găsim soluții. Îl avem pe Pamfile în lot, l-am chemat la antrenamente și pe Diego. Urmărim și alți juniori de la noi care pot face pasul treptat la echipa mare. Se pare că Brașovul produce în continuare fotbaliști. În ultimii ani, aici s-au format Mateiu, Enceanu, Mihalcea, acum îi avem pe Căucă, Olteanu, Pamfile, la Tărlungeni îi avem împrumutați pe Vasiloi și Monea”, a declarat Szabo, care ieri a condus primul antrenament din această săptămână.

Meciul FC Caransebeș – FC Brașov se va dispuat sâmbătă, de la ora 11:00.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 18 Nov. 2015, 15:37 Seria 2
Pe aceeași temă