Suporterii timișoreni pot avea „propria Poli”

01 Jul. 2012, 22:45 Seria 2
Suporterii timișoreni pot avea

Discuțiile privind viitorul lui Poli separă iubitorii de fotbal din Timișoara în două categorii. Cei care merg pe mâna autorităților, fie și într-o combinație cu Recașul pentru a rămâne în Liga a II-a, și cei care vor să pornească de jos, pe o structură curată. Primarul Nicolae Robu propune o soluție și pentru cei din urmă, să susțină ASU Politehnica, echipa studențească care a promovat în „Județ”.

„Ca să putem juca în Liga a II-a trebuie să acceptăm niște realități. Eu îmi amintesc tribunele pline cu toate că echipa se numea Poli AEK. Suntem într-o situație asemănătoare… Dacă această nouă echipă va fi gestionată de autorități, universitate și oameni din Timișoara, foști fotbaliști, de ce nu am putea să ne batem la vârf?”
, a spus ieri Nicolae Robu, în cadrul emisiunii „În prelungiri” de la TVR Timișoara.

Noul primar al Timișoarei a confirmat și posibila mutare a Recașului la Timișoara: „Sunt mai multe variante, e și Recașul o variantă”. Varianta finală urmează să fie aflată marți, după întâlnirea delegației bănățene cu federalii.

ASU Politehnica, variantă pentru druckeri

Deși noul primar sugerează că spiritul lui Poli se va păstra în noua echipă din Liga a II-a prin oamenii locului, nu toată lumea e de acord. Majoritatea suporterilor din Peluza Sud refuză performanța prin orice mijloace și preferă un start proaspăt. O opțiune a „druckerilor” și celorlalți fani dizidenți ar putea fi ASU Politehnica, formația Universității Politehnice, nou promovată în „Județ” (Liga a V-a). Variantă propusă chiar de primarul Timișoarei.

„Dacă unii sunt dispuși să înceapă de jos… Mai avem la Universitate o echipă pe care am menținut-o. Dacă cineva dorește să pornească pe un proiect pur-sânge, avem ASU. Nu voi putea să conving Consililul Local să aloce fonduri pentru o echipă care joacă în D”, a adăugat Robu pentru aceeași sursă. „S-a spus că ne facem stadion în perioada în care suntem jos. Ca să obții finanțare pentru a face stadion, trebuie să ai echipă”, a mai motivat primarul Timișoarei.

Fanii ar putea porni cu ASU Poli din Liga a IV-a doar dacă primesc loc de la AJF, cum acest lucru ar semăna cu o manevră „gen FRF”, al cincilea eșalon poate reprezenta opțiunea corectă pentru ei. ASU Politehnica Timișoara a promovat în această vară de pe locul 1 al Campionatului Municipal, Seria I, cu 46 de puncte, fiind urmată în clasament, la cinci puncte, de Poli 2002, a treia echipă a societății patronate de Marian Iancu.

Articol scris de Cornel Biholari (Banat Sport)

01 Jul. 2012, 22:45 Seria 2
Pe aceeași temă