Suporterii îl asigură pe Marțian că nu are cum să mute UTA în alt oraș: „Nici măcar echipa nu-l va urma”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Sep. 2013, 16:49 Actualizat: 17 Sep. 2013, 16:51 Seria 2
Suporterii îl asigură pe Marțian că nu are cum să mute UTA în alt oraș:  „Nici măcar echipa nu-l va urma”

Conducerea Suporter Club UTA a ținut să comunice într-un cadru oficial concluziile Adunării Generale de duminică seara. Dan Proca și Colin Mesz au detaliat în fața presei motivele pentru care majoritatea membrilor prezenți, indiferent că ei urmăresc meciurile echipei favorite din peluză sau cele două tribune, au decis să nu se atingă deocamdată de drepturile federative aflate în posesia UTA-ei SA. Apoi, fanii și-au expus părerea vis-a-vis de proiectul UTA Bătrâna Doamnă, care cel puțin deocamdată nu i-a convins deloc.

După cu se știe deja, SCU a decis să urmărească îndeaproape etapele insolvenței declanșate deja în Calea Aurel Vlaicu și modalitatea în care conducerea „textislită” se va ține de termenele fixate de Instanța de Judecată. „Avocatul Iulian Zaharia ne-a explicat că luna viitoare se va întocmi tabelul creditorilor și apoi va avea loc ședința acestora, iar prin 20 noiembrie va fi bătut în cuie și planul de reorganizare. Rămânem se observăm dacă toate aceste etape vor fi respectate, timp în care Adrian Marțian trebuie să susțină financiar activitatea curentă. Să nu se înțeleagă că ne-am schimbat părerea despre conducerea echipei, care nu și-a respectat aproape nicio promisiune făcută în această vară, ci pur și simpul susținem UTA. Clubul nu are nicio vină că ajuns să fie condus de astfel de oameni cu care a ajuns să ne fie rușine. Și spunem asta mai ales prin prisma declarațiilor ofensatoare la adresa altor cluburi, persoane sau chiar persoane din club făcute în numele UTA-ei, dar și prin faptul că au susținut în diferite rânduri că au alte priorități înaintea echipei. Tocmai de aceea, le transmitem de pe acum că vom continua protestele împotriva lor”, a explicat Dan Proca, președintele asociației suporterilor.

Tot acesta a mai ținut să-i transmită patronului „Bătrânei Doamne” că nu va putea niciodată să mute echipa în alt oraș. „După se știe, numele, culorile și palmaresul sunt la Suporter Club, așa că UTA nu va exista niciun moment departe de Arad. Am discutat deja și cu antrenorii și jucătorii, care ne-au spus deja că ei au venit să joace la UTA, la Arad și nu altundeva. Domnul Marțian nu-i poate obliga să plece altundeva, ei având la dispoziție legi prin care se pot elibera de contractul cu clubul. Așa că domnul Marțian poate să-și ia gândul de ideile sale cu mutatul UTA-ei în alt oraș. Dar, dânsul are posibilitatea să-și facă o altă echipă, poate să-i spună FC Marțian Dej și să joace cu ea unde vrea el…”, a adăugat Proca.

Atingându-se și subiectul UTA Bătrâna Doamnă, respectiv rolul acesteia în sprijinirea UTA-ei SA, Colin Mesz și-a expus franc părerea. „Nu știm ce caută acest club în peisajul fotbalului arădean, cel puțin cu acest nume. Nimeni nu ne-a cerut nici măcar părerea, darmite acordul să mai apară o echipă cu numele de UTA. Din răspunsul conducerii acestei grupări, cum că în cazul în care le va fi retras numele, nu va mai putea sprijini legal gruparea din Liga 2-a, nu am înțeles nimic. Nici nu știm concret cum mai ajută UTA BD, sau ONG-ul din spatele ei, clubul fanion al Aradului, vrem să aflăm și asta. Cum l-a ajutat în acest an și cum are de gând să-l ajute în continuare. Am trimis o notificare conducerii, domnului Meszar, așteptăm răspuns. Suporter Club UTA agreează această echipă doar ca <> sau cel puțin o formă prin care pot ajunge fonduri de la bugetul local la UTA SA. Acum că s-a declanșat insolvența se poate crea un cont special la care Marțian sau altcineva din conducere nici să nu aibă acces, dar cu banii din el să se poate achita chletuieli de tipul deplasărilor, echipamentului de joc, hranei sau alte chestii de genul acesta”, a punctat și vicepreședintele SCU.

În fine, fanii au luat la cunoștiință și faptul că lucrările de modernizare a arenei „Francisc Neuman” nu vor demara nici în acest an. „Salutăm sportiv amânarea lucrărilor la stadion de către Primăria Arad”, a fost mesajul suporterilor, făcând aluzie la semnătura de pe comunicatul remis lor de Asociația Club Sportiv UTA Bătrâna Doamnă.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Sep. 2013, 16:49 Actualizat: 17 Sep. 2013, 16:51 Seria 2
Pe aceeași temă