„Suntem scăpați în proporție de 99% de emoțiile retrogradării”

15 May. 2012, 16:34 Seria 2

Cu victoria cu 1-0 repurtată în etapa 26 a Ligii a doua de către fotbaliștii de la FC Maramureș Universitar Baia Mare în deplasare la UTA Arad, antrenorul Ciprian Dorobanțu consideră că echipa și-a îndeplinit în procent de 99% obiectivul sezonului, acela de a se menține în eșalonul secund. Autorul golului salvator, Marian Tănasă, a fost recompensat pentru această reușită cu faptul că… a fost pus să facă cinste.

Gabriel Danciu: „Puncte de aur am obținut la Arad”

Din 13 aprilie nu mai obtinusera fotbalistii de la FC Maramures Universitar Baia Mare o victorie. A fost nevoie de patru esecuri si de o deplasare la UTA Arad pentru ca baimarenii sa ia trei puncte si sa se salveze astfel in buna masura de la retrogradare.

„Ne-am dus sa nu pierdem, stiam ca eram intr-o pasa foarte proasta. Am avut o doza foarte mare de noroc. E foarte bine ca s-a terminat asa cum s-a terminat. Suntem scapati in proportie de 99% de emotiile retrogradarii. Nu a fost asa cum am vrut noi returul acesta, am avut probleme destul de mari. Dar e bine ca am reusit sa scapam de la retrogradare cu acest meci”, a declarat antrenorul secund Ciprian Dorobantu.

„Au pasat foarte mult, ne-au dominat. Noi am avut ocazii putine, dar am reusit sa bagam mingea in poarta. Puncte de aur am obtinut la Arad, chiar aveam foarte mare nevoie de ele”, a mentionat Gabriel Danciu, un portar greu incercat in deplasarea de la Arad.

Marian Tanasa: „Eu sunt cel care am ajuns în poziție de finalizare, dar putea fi oricare altul”

Golul salvator a venit cu trei minute inainte de scurgerea timpului regulamentar de joc, Marian Tanasa fiind cel care a inscris pentru 1-0 la Arad. Tanasa este la primul lui gol pentru echipa baimareana, atacantul venind la echipa din postura de jucator liber de contract in pauza dintre tur si retur.

„Nu putem spune ca golul lui a salvat echipa: fiecare gol a fost important. De data aceasta a fost el si ne bucuram foarte mult pentru Tanasa, e un baiat extraordinar. Speram sa mai marcheze si altii: cu cat mai multe goluri, cu atat mai mare bucuria. Aceasta este esenta in fotbal: golul”, a considerat Ciprian Dorobantu, tehnicianul glumind ca, drept rasplata pentru ca a inscris, a fost pus sa faca cinste echipei.

„Nu este numai meritul meu, este meritul intregii echipe. Eu sunt cel care am ajuns in pozitie de finalizare, dar putea fi oricare altul. Este meritul intregii echipe si cu totii ne-am bucurat de aceasta reusita”, a spus Marian Tanasa.

Cu cele 28 de puncte adunate, FC Maramures Universitar Baia Mare se afla pe locul 12 in clasament.

Sursa: eMaramureș

15 May. 2012, 16:34 Seria 2
Pe aceeași temă