„Stegarii”, premiați cu o zi liberă după victoria capitală cu Olimpia. „Lumea nu înțelege cât de grea este situația pentru noi”

Marius ANGHEL 23 Mar. 2016, 12:32 Seria 2

FC Brașov rămâne în lupta pentru play-off după ce a câștigat partida de marți cu Olimpia Satu Mare, scor 3-0, ce a contat pentru etapa a 24-a a Ligii 2. Jucătorii lui Adrian Szabo a urcat în urma acestui succes între primele șase echipe din clasament și nu poate fi dată jos în această rundă, deoarece două dintre candidatele la play-off, FCM Baia Mare și CS Mioveni, vor juca între ele miercuri.

Oaspeții au fost extrem de periculoși în startul partidei, atunci când Kanalos, Mărkuș și Brata nu au reușit să-l învingă pe excelentul Florin Iacob. Brașovenii au echilibrat jocul, au avut câteva ocazii prin Andor, Pană, Coman și Puțanu, ultimul trimițând mingea în bară! Andor a încheiat prima repriză cu o ratare uriașă la poarta Olimpiei.

„Stegarii” au reușit să joace mult mai bine în partea secundă, au deschis rapid scorul prin Manole cu un șut de la marginea careului. Replica sătmărenilor a venit imediat, însă Kanalos a scăpat singur cu Iacob, dar a șutat pe lângă poartă. Andor a reușit golul doi al brașovenilor, după o centrare a lui Vagner, iar în ultimul minut al prelungirilor Ene a stabilit scorul final, dintr-un penalti scos de Horia Popa.

FC Brașov a urcat pe locul 4 cu 41 de puncte, iar sâmbătă, elevii lui Szabo vor juca un nou meci de totul sau nimic la Vâlcea.

Szabo: „Suntem îndreptățiți să sperăm și să credem în șansa noastră și la Vâlcea”

În ciuda succesului extrem de important, Adrian Szabo a avut un discurs moderat la conferința de presă de la finalul meciului cu Olimpia. Antrenorul Brașovului a recunoscut problemele din prima repriză, atunci când oaspeții au avut ocazii mari la poarta lui Iacob, a apreciat jocul bun din partea secundă și a anunțat că jucătorii său au primit ca bonus… o zi liberă.

„Am tremurat în prima repriză, am rezistat fără să primim gol… La pauză am găsit indicațiile care au fost înțelese de către jucători. După ce am înscris primul gol, totul a fost mai ușor. Jucăm, obținem puncte, astfel că suntem îndreptățiți să sperăm și să credem în șansa noastră și la Vâlcea. Orice jucător își dorește în sufletul său să ieșim cu fruntea sus și la Vâlcea. Prima pentru băieți… va fi o zi liberă! Mai jos decât suntem acum din punct de vedere psihic nu putem fi. Avem nevoie de sprijin de orice natură, ne dorim să se vadă o unitate din partea tuturor brașovenilor. Cred că lumea știe că suntem într-o situație grea, dar nu înțelege cât de grea este pentru noi. Este foarte greu”, a declarat Szabo, citat de Monitorul Expres.

FC BRAȘOV            3
OLIMPIA SATU MARE    0

I. Manole ’48, Andor ’64, D. Ene ’90+6 – pen.

Fl. Iacob – Vagner, Puțanu, M. Marin, Negotei – I. Manole, S. Pană, Andor (H. Popa ’86), Al. Coman – M. Matei (D. Ene ’63), Mug. Buga (cpt.)(Rz. Avram ’77)
Rezerve neutilizate: D. Mutu – Alupoaie, Istrofor, Bg. Rusu
Antrenor: Adrian Szabo

Băican (Șuta ’57) – Ciul (Buhăescu ’65), Fl. Mureșan (cpt.), I. Tătaru, Iuhas – Onicaș, R. Rus (D. Lukacs ’63) – D. Muntean, Kanalos, Brata – Mărkuș
Rezerve neutilizate: Bg. Faur, Bîgiu, Takacs, Ianc
Antrenor: Mircea Bolba

Stadion: Tineretului (Brașov); Spectatori: 400; Arbitru: Dorian Micloșină 3 (Reșița); Asistenți: Ioan Daniel Ciocănea 3 (Sibiu) și Ionuț Babadac 3 (Alexandria); Jucătorul meciului: Cristian Andor 4.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ

Marius ANGHEL 23 Mar. 2016, 12:32 Seria 2
Pe aceeași temă