„Stegarii” nu au căzut în capcana lui Szabo. „Am fost și eu surprins de faptul că toți jucătorii au răspuns prezent”

Marius ANGHEL 17 Sep. 2015, 11:39 Seria 2

Toți antrenorii spun că își doresc, în primul rând, atunci când preiau o echipă, să aibă parte de un vestiar unit. Unii reușesc, alții nu. Cum la FC Brașov în această vară lotul a fost remaniat din temelii, jucătorii încă nu se cunosc foarte bine, iar relațiile de joc nu sunt sudate. Cele două victorii, 3-2 în meciul de la Păulești din Cupa României, dar și primul succes în campionat, 3-2, în deplasare, la Metalul Reșița, au detensionat atmosfera din cadrul lotului brașovean, astfel că jucătorii și antrenorii așteaptă cu mult optimism meciul de sâmbătă cu FC Bihor (ora 11:00, Stadionul Tineretului).

Al doilea antrenament, la alegerea jucătorilor

După ce luni, „stegarii” au început pregătirile pentru meciul de campionat cu bihorenii, marți, antrenorul Adrian Szabo a dorit să vadă cât de dornici sunt jucătorii săi să participe la antrenamente. Astfel, la finalul ședinței de pregătire care a avut loc dimineața, Szabo i-a surprins pe jucători când i-a anunțat că prezența la al doilea antrenament al zilei nu este obligatorie! „Cine nu dorește să vină la al doilea antrenament are program liber!”, a fost mesajul antrenorului către jucători. Majoritatea membrilor staffului tehnic au început imediat să facă pariuri legate de numărul jucătorilor care vor veni la al doilea antrenament de marți. „O să vină câțiva jucători, restul o să stea acasă”, credeau cu tărie cei din stafful lui Szabo.

Staff-ul tehnic a avut parte de o surpriză

Atât Szabo, cât și colaboratorii săi, Stere, Șanta și Nicolau, au avut însă parte de o surpriză uriașă, pentru că la ședința de pregătire care a avut loc după-amiaza s-au prezentat toți jucătorii! „E normal să respectăm programul de antrenamente. Ne lipsește omogenitatea și mai avem mult de muncă. Nu puteam sta acasă. Poate a fost și un test pentru noi și antrenorii au vrut să vadă și ce fel de jucători au în lot”, au spus jucătorii.

Szabo: „Am un grup bun”

Faptul că niciun jucător nu a lipsit de la antrenamentul de marți seara l-a surprins chiar și pe Adrian Szabo. „Am fost și eu surprins de faptul că toți jucătorii au răspuns prezent. Am un grup bun. Sunt foarte mulțumit de modul în care aceștia răspund la antrenamente și sunt convins că încet, încet lucrurile se vor regla”, a precizat, citat de Monitorul Expres, Adrian Szabo, care la finalul ședinței de pregătire le-a făcut cinste jucătorilor cu câte o bere.

Și oficialii clubului sunt mulțumiți de modul de lucru al antrenorului. „Este altceva. Jucătorii se antrenează acum cu zâmbetul pe buze”, au spus șefii lui FC Brașov. Mai mult, jucătorii au fost invitați, aseară, la o masă de grup de către conducere la un restaurant din centrul Brașovului.

Probleme cu Avram și Mareș

În această vară, FC Brașov a transferat o mulțime de jucători. Poate cel mai cunoscut dintre aceștia este mijlocașul Răzvan Avram, care a jucat sezoane bune în Liga 1 la Gaz Metan Mediaș. Avram a fost deturnat de oficialii lui FC Brașov din curtea celor de la FC Clinceni, însă până acum jucătorul nu a apucat să joace niciun minut în tricoul „galben-negru”.

Avram a suferit o accidentare în amicalul cu Unirea Tărlungeni, și de atunci, nimeni nu mai știe nimic de el. Mai mult, Szabo nici nu a apucat să-l cunoască pe jucător! „Avram urmează un tratament recomandat de medicul Pompiliu Popescu și se află în recuperare la București. Încă nu se știe când va reveni la antrenamente”, spun oficialii echipei brașovene.

Un alt jucător cu probleme medicale este mijlocașul George Mareș, care la rândul său încă nu a apucat să debuteze la FC Brașov. Mareș s-a accidentat tot în amicalul cu Unirea Tărlungeni, dar accidentarea a recidivat la încălzirea efectuată înaintea meciului de la Păulești, joc în care ar fi fost titular. Mareș va mai sta o vreme departe de gazon, astfel că încă nu se știe când acesta va putea juca primul meci oficial.

Articol scris de Adi Marica (Monitorul Expres)
Foto: Marian Cărăvan

Marius ANGHEL 17 Sep. 2015, 11:39 Seria 2
Pe aceeași temă